Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneervrijdag 16 mei 2014    Evangelie van 2014-05-16
begintijd10:00 uur
eindtijd15:30 uur
 titelConferentie Toekomst Kerk Euregio
beschrijving

‘De toekomst van de Kerk – de kerk van de toekomst in de Euregio?’

Dat is het thema van een Euregionale Oecumenische conferentie die op vrijdag 16 mei in Eupen (B) wordt gehouden. De dienst Kerk en Samenleving van Bisdom Roermond is één van de participanten.

De kerken in de Euregio onderscheiden zich sterk van elkaar. Allen zijn ontstaan als een volkskerk. Het aantal kerkleden op de totale bevolking neemt langzaam af en de daarmee verbonden structurele veranderingen voltrekken zich in de drie landen van de Euregio op zeer verschillende manieren. Toch verbindt de vraag naar de toekomst de onderscheidende kerken. Zet de ledendaling door? Hebben de kerken de samenleving iets te zeggen?  Betekenen zij iets in het leven van enkelingen? Wat moet de kerk doen om met steeds minder middelen toch levensbegeleider van mensen te kunnen blijven. Met deze vragen houdt zich dit jaar de Euregionale Oecumenische Conferentie bezig.

De inleidingen worden verzorgd door Prof. dr. Henk de Roest, die spreekt over de snelle ontkerkelijking van Nederland en de maatschappelijke en kerkelijke consequenties, en emeritus-bisschop Aloïs Jousten van Luik over de toekomst van de kerk door midden in de wereld te staan. Ook is er een podiumdiscussie met beide sprekers, alsmede Hub Vossen van de Dienst Kerk en Samenleving in het bisdom Roermond en dr. Manfred Körber.

De dag vindt plaats van 10.00 uur tot 15.30 uur in Haus St. Joseph te Eupen.

info

hub.vossen@hetnet.nl

locatieHaus St. Joseph
plaatsEupen (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl