Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Seculiere orde vd ongeschoeide Karmel (Ordo Carmelitarum Discalceatorum Saecularis)
(OCDS)

Seculiere orde vd ongeschoeide Karmel
(Ordo Carmelitarum Discalceatorum Saecularis)

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 24 mei 2014    Evangelie van 2014-05-24
begintijd13:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelZalige Elisabeth vd DrieĆ«enheid
beschrijving

De Karmelgemeenschap Titus Brandsma komt maandelijks samen in Mill Hill. Er is een lezing over Elisabeth van de Drieenheid. Carmelites. We sluiten af met een gezongen vespers. Welkom.

Elisabeth Catez, leefde van 18 Juli 1880, tot 9 Nov. 1906 in het Franse Dyon. Op jonge leeftijd vernam ze de roeping naar de Carmel, maar ze moest van haar moeder wachten tot haar 21 jr. om deze roepstem in de Carmel te gaan volgen. Elisabeths leven getuigde van een rijkdom en geestelijke diepte die al in de wereld aanstekelijk werkte. Ook uit haar brieven aan vrienden spreekt een sterke betrokkenheid naar deze vrienden. Haar geschriften zijn bewaard gebleven en voor de wereld is er zo een schat aan geloof, hoop en liefde achter gelaten. Haar intense Gods belevingen zijn meeslepend, en geven een leven weer van absolute toewijding aan haar mystieke bruidegom. In het diepste diep, in de hemel van haar ziel ontmoet ze God. Door alle nachten van het geloof heen verlangde op het eind van leven het totale bezit te zijn van de ‘Gekruisigde’. Enkele dagen voor haar dood zegt ze: “Alles gaat voorbij! Op de avond van het leven blijft alleen de liefde over”.

info

G. Holterman
(0572) 35 89 58

organisatieSeculiere orde vd ongeschoeide Karmel (Ordo Carmelitarum Discalceatorum Saecularis)
locatieMissiehuis Mill Hill, Johannahoeve 2
plaatsOosterbeek (Gelderland)
postcode68
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl