Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneerzaterdag 31 mei t/m zondag 1 juni 2014    Evangelie van 2014-05-31
(Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
 titelOpen Kerken Dagen
beschrijving

Al zeven jaar lang staat in België het eerste weekend van juni helemaal in het teken van ons religieus erfgoed. Dit jaar zetten zo’n 500 gebedshuizen op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni hun deuren open voor het grote publiek!

De aanvang van de herdenkingsperiode aan de ‘Groote Oorlog’ inspireerde ook ons bij de keuze van het thema van deze editie “Herinneringen aan ’14 – ‘18”.

De deelnemende kerken grijpen deze kans aan om het verhaal van de kerk, de gemeenschap of de lokale helden tijdens deze duistere periode te brengen door middel van tentoonstellingen, evocaties, concerten of poëzie. Andere kerken profileren zich tijdens dit weekend dan weer als ware vredeskerken.

Ook voor de allerkleinsten zijn er activiteiten voorzien zoals vertelmomenten, speurtochten of zelfs een ritje met de koets.

info

www.openkerken.be/default.asp?structureID=197

locatie
plaatsBelgiĆ« (België)
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl