Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerdinsdag 29 april 2014    Evangelie van 2014-04-29
begintijd19:00 uur
 titelFilmcyclus - The tree of life
beschrijving

Dinsdag 29 april, Reli-filmhuis 19.00 uur Petrus en Pauluskerk, Pauluszaal

THE TREE OF LIFE regie: Terrence Malick, 139 min.

De film begint bij het ontstaan van het universum, zoomt in op een minuscuul detail (een gezin in Texas in de jaren vijftig) en zoomt dan weer uit naar het einde van het universum. Malick gaat zelfs een stap verder door aan het eind iets te laten zien dat op een hiernamaals lijkt.

The Tree of Life tovert nog veel meer uit de hoge hoed - Nietzsche, Kierkegaard, het oude testament, de big bang, het oedipuscomplex - maar dit is de essentie. Malicks leven is getekend door een verlies en hij heeft altijd geprobeerd zich te verzoenen met de wreedheid van een universum dat hem iets wezenlijks ontnomen heeft. Dat leverde de inwisselbare grootheden en vragen op die voorbij komen in zijn films: vragen naar een god, de natuur, de verdwaalde mens. Maar die konden dat verlies nooit helemaal verklaren. En dus bleef Malick zoeken.

De filmvoorstelling wordt ingeleid door Leo van der Tuin. Na de film is er gelegenheid tot discussie.

Locatie: Pauluszaal
Entree: € 5,00
Aanmelden: bij het secretariaat Petrus en Pauluskerk.

info

www.parochiedegoedeherder.nl

locatiePauluszaal. Petrus en Pauluskerk, Vierwindenlaan 9
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl