Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 6 november 2004    Evangelie van 2004-11-06
 titelThemadag Jodendom en Kerk
beschrijving

Kerkvaders en jodendom: relaties tussen joden en christenen in de vroege kerkgeschiedenis.

De jaarlijkse themadagen worden sinds 2001 georganiseerd met als doel katholieken en andere christenen catechese te bieden over de joodse wortels van ons geloof en dit in het besef dat het de eenheid tussen christenen onderling zal bevorderen, maar ook een diepere band zal scheppen met onze joodse broeders.

De inhoud wordt verzorgd door de “Communauté des Beatitudes” - “Gemeenschap van de Zaligsprekingen”. Deze internationale rooms-katholieke kloostergemeenschap legt zich in het bijzonder toe op studie van het Jodendom. Onder andere studeren de seminaristen van de Gemeenschap een tijd in Israël.

Wanneer: Zaterdag 6 november 2004 met lezingen en H. Eucharistieviering
Plaats: Gerardus Majellakerk en Thomas á Kempis Leerhuis
Broerestraat 12 Utrecht-West. Te bereiken vanaf CS met lijnbussen 4 en 5. Uitstappen Spinozaweg nabij Vleutenseweg.
Koffie en thee is aanwezig, wel zelf een lunch meenemen
Tijd: Welkom om 9.30 uur, start 10.00 uur - einde 16.30 uur
Kosten: Toegang is vrij. Voor een bijdrage in de onkosten wordt gecollecteerd.

Toelichting op het thema.
Wij zijn min of meer op de hoogte van de recente leer van de kerk over de relaties tussen jodendom en christendom en ook van de aloude conflicten. Voor een beter begrip van deze relaties en de ontwikkelingen moeten wij de geschiedenis herlezen en teruggaan naar de eerste eeuwen van het Christendom. Daarom willen wij de relaties bestuderen tussen onze kerkvaders en joden. Verder zullen wij enkele getuigenissen uit de Middeleeuwen evalueren, voordat wij een samenvatting bieden van de leer van de kerk en conclusies trekken over de geschiedenis.

info

Hans Sessink
(026) 4723403
ews@hetnet.nl

locatieGerardus Majellakerk en Thomas á Kempis Leerhuis
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl