Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 16 april 2014    Evangelie van 2014-04-16
(Verjaardag paus Benedictus XVI)
begintijd19:30 uur
 titelChrismamis Bisdom Rotterdam
beschrijving

Op woensdag in de Goede Week, 16 april 2014, zal Mgr J.H.J. van den Hende hoofdcelebrant zijn in de Chrismamis. In deze Eucharistieviering zullen de Olie voor de geloofsleerlingen en de Olie voor de zieken gezegend worden en het H. Chrisma gewijd worden.

De bisschop nodigt de priesters uit om tijdens de Chrismamis te concelebreren. De priesters die op deze uitnodiging ingaan, worden vriendelijk verzocht albe en witte stola mee te brengen.

Parochianen zijn van harte welkom om aan deze viering, waarin op bijzondere wijze de verbondenheid binnen ons bisdom wordt gevierd, deel te nemen. De viering begint op 16 april om 19.30 uur en vindt plaats in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal aan de Mathenesserlaan 305 te Rotterdam.

Inzameling voor Voedselbank
In de evangelielezing van de Chrismamis (Lucas 4, 16-21) horen we hoe Jezus woorden voorleest uit de profeet Jesaja. Jezus Christus is vol van de heilige Geest. Hij komt in de wereld om de Blijde Boodschap te brengen, heel concreet aan mensen die in nood verkeren: armen, gevangenen, blinden en verdrukten. Wanneer Jezus voorleest in de synagoge, staat Hij aan het begin van zijn openbare leven. De Heer is de Dienaar van allen.

Het is onze roeping om in het voetspoor van Christus op onze beurt God en onze medemens lief te hebben en van dienst te zijn. Door de zalving met chrisma ontvingen wij de heilige Geest om als Kerk de liefde van Christus uit te dragen.
De bisschop heeft in zijn brief van 27 januari jl. alle parochies uitgenodigd om gedurende de Vastentijd voedsel in te zamelen voor de voedselbank in de eigen omgeving. Dit onder het motto ‘Waar wij vasten, worden anderen gevoed’. In de Goede Week kan de totale opbrengst van de gemeenschap dan aan de voedselbank worden overgedragen.

Aan elke parochie/federatie is de vraag gesteld of bij de offerande in de Chrismamis enkele parochianen een voedselpakket namens de parochie/federatie zouden kunnen aandragen.

Afsluiting Vastenestafette
Tijdens de Chrismamis zal de opbrengst van de Voedselbank-inzamelingen in de parochies worden bekendgemaakt. Tevens zal dan de Vastenestafette die in de vicariaten Rotterdam en Den Haag heeft plaatsgevonden worden afgerond.

info

www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieH. Laurentius & Elisabeth, Mathenesserlaan 307
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl