Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneervrijdag 11 april 2014    Evangelie van 2014-04-11
begintijd20:00 uur
 titelPresentatie Dubbelstripverhaal JPII
beschrijving

Op vrijdag 11 april 2014, om 20.00u, in de Abdijkerk van de abdij van Affligem, stelt uitgeverij Monastic uit het Vlaamse Aalst met fierheid het nieuwe dubbelstripverhaal voor over Paus Johannes Paulus II, die op 27 april in Rome heilig verklaard wordt. De Pauselijke Nuntius in België, monseigneur Giacinto Berloco, zal het eerste exemplaar overhandigd krijgen. Het stripverhaal bestaat uit twee delen: ‘Van Krakau tot Rome’ en ‘Onvermoeibare pelgrim’. De boeken zijn uit het Frans vertaald en worden voor Vlaanderen en Nederland uitgebracht in samenwerking met uitgeverij Betsaïda uit ‘s- Hertogenbosch.

De presentatie gaat gepaard met een schets van de activiteiten van Monastic waar de uitgeverij een onderdeel van is, door pr. Serge De Cauwer, gedelegeerd bestuurder van Monastic. Daarna is er een voordracht van paus-kenner en Tertio-redacteur Jan De Volder onder de titel “Een reus op de stoel van Petrus”. Vervolgens zal de Pauselijke Nuntius in België, monseigneur Giacinto Berloco, zal het eerste exemplaar overhandigd krijgen. De avond wordt muzikaal omkaderd door het barokensemble ‘Praeludium Vitae Aeternae’ uit Zele.

Na de presentatie is er tijd voor een feestelijk glas Affligem-bier (of iets anders) in het Cultureel Centrum van de Abdij.

Voor de goede organisatie vraagt men uw aanwezigheid te bevestigen op info@monastic.be

De Abdij van Affligem
Abdijstraat 6
B – 1790 Affligem.

info

info@monastic.be
www.monastic.be

info@betsaida.org
www.betsaida.org

locatieDe Abdij van Affligem, Abdijstraat 6
plaatsAffligem (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl