Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
De Tiltenberg
(Tiltenberg)

De Tiltenberg

Website E-mail

Vormingscentrum van het Bisdom van Haarlem-Amsterdam

De Tiltenberg
Zilkerduinweg 375
2114 AM  Vogelenzang

(0252) 345 345

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 10 mei 2014    Evangelie van 2014-05-10
begintijd11:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelGebedsdag op De Tiltenberg
beschrijving

Op zaterdag 10 mei zal op De Tiltenberg de jaarlijkse gebedsdag plaatsvinden. In dit weekend besteedt de wereldkerk bijzondere aandacht aan roepingen tot het priesterschap en het religieuze leven.

Het gebed om nieuwe roepingen en voor de huidige seminaristen blijft ontzettend belangrijk. Onze seminariegemeenschap wordt door gebed gedragen; daar zijn we ons zeker bewust van. Ieder jaar opnieuw melden zich nieuwe seminaristen en ontvangen één of meer priesterkandidaten de priesterwijding. Elke priesterroeping ervaren we als een wonder van genade.

De dag vangt aan met een Eucharistieviering in de kapel van De Tiltenberg. Hoofdcelebrant zal de bisschop van Haarlem-Amsterdam zijn, Mgr. dr. J.M. Punt.

De heer A.M. Stolwijk zal in de middag een lezing verzorgen over het thema ‘Muziek in de liturgie: gebed en verkondiging.’ De heer Stolwijk is als muziekdocent al van het begin af aan verbonden aan het seminarie. Muziek in de liturgie ondersteunt ons gebed, maar helpt ook om het geloof dieper in ons te laten doordringen. Kerkmuziek kan daarom ook een belangrijke rol spelen bij de evangelisatie, zo zal de heer Stolwijk betogen.

Alle leden van de gebedskring van het seminarie ontvangen een persoonlijke uitnodiging, maar een ieder die zich op deze dag wil aansluiten bij het gebed voor de seminaristen en om nieuwe roepingen is van harte welkom.

U kunt zich telefonisch aanmelden via tel.nr. 0252 -345 345 of per e-mail via evenementen@tiltenberg.org

Details

1) Voor de priesters: Mocht u willen concelebreren, wilt u dit dan bij uw aanmelding aan ons doorgeven?

2) Openbaar vervoer: Mocht u met het openbaar vervoer willen reizen, dan kunt u vanaf station Heemstede-Aerdenhout om 10.09 uur buslijn 9 nemen richting Hillegom. U stapt dan om 10.21 uur uit bij halte Bartenbrug. Vanaf hier is het 10 á 15 minuten lopen naar De Tiltenberg. Als deze wandeling een probleem voor u is, laat dit dan aan ons weten. We kunnen u dan met de auto ophalen van de bushalte. Ook na afloop van de gebedsdag brengen wij u graag terug.

info

(0252) 345 345
evenementen@tiltenberg.org
www.tiltenberg.org

organisatieDe Tiltenberg
locatieDe Tiltenberg, Zilkerduinweg 375
plaatsVogelenzang (Noord-Holland)
postcode21
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl