Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdinsdag 15 april 2014    Evangelie van 2014-04-15
begintijd19:30 uur
 titelFilm in de Goede Week
beschrijving

Op dinsdag in de Goede Week wordt ieder jaar in de Lucaszaal in Den Bosch een film gedraaid, die betrekking heeft op Jezus (of op de navolgers van Jezus, de christenen). Dit jaar vertonen we “The Gospel of John”.

Deze film uit 2003 is een zeer geslaagde weergave van het levensverhaal van Jezus, zoals dat door de evangelist Johannes wordt verteld. Deze film kreeg in 2004 terecht de Epiphany-prijs voor de meest inspirerende film, want de geestrijke tekst van het Johannes-evangelie, die letterlijk wordt gevolgd, krijgt een extra uitstraling en kracht door de geloofwaardige uitbeelding ervan in de filmbeelden. Juist omdat het Johannesevangelie over het algemeen wat minder bekend is, laat deze film de persoon van Jezus op een verfrissende en indrukwekkende wijze opnieuw naar voren komen en krijgt ook het gebeuren van de Goede Week een nieuwe diepte en glans.

De film wordt vertoond op dinsdag 15 april 2014 om 19.30 uur in de Lucaszaal, César Francklaan 2 in ’s-Hertogenbosch.

info

www.mariajohannes.nl

locatieLucaszaal, César Francklaan 2
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl