Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Televisie en radio
tv
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 6 april 2014    Evangelie van 2014-04-06
begintijd10:10 uur
 titelGeloofsgesprek met Paula en Jan Opstal
beschrijving

Op zondagochtend 6 april zendt Omroep RKK een Geloofsgesprek uit met Paula en Jan Opstal uit Pijnacker. Zij zijn betrokken bij de bedevaarten naar Banneux vanuit het bisdom Rotterdam. Paula Opstal is coördinator van de bedevaarten. Haar man, Jan, helpt haar sinds zijn pensioen mee.

In het Geloofsgesprek spreken ze over Banneux en hun inzet voor de pelgrims. Een van de boodschappen van Maria in Banneux was: ‘Ik kom het lijden verlichten, bidt veel’. Paula Opstel: “Dat is ook onze boodschap. Door de pelgrims bij te staan, door lief te zijn voor elkaar, proberen we het lijden van de mensen zoveel mogelijk te verlichten. Liefde geven doet veel met mensen. Dat is waar onze zestig vrijwilligers zich voor inzetten. Ik vind het een hele eer en ben dankbaar dat ik hier als coördinator aan mee mag werken.”

Het bisdom Rotterdam viert op dit moment het Jaar van Daden van Liefde. De Geloofsgesprekken die Omroep RKK uitzendt vanuit het bisdom staan daarom in dit teken. Bisschop Van den Hende nam het initiatief tot het Jaar van Daden van Liefde in het verlengde van het Jaar van het Geloof.

In ‘Porta fidei’ nr. 14 schrijft paus Benedictus XVI: “Het Jaar van het Geloof zal ook een gunstige gelegenheid zijn om het getuigenis van de liefde te intensiveren. De heilige Paulus herinnert eraan: “Nu echter blijven geloof, hoop en liefde, de grote drie; maar de liefde is de grootste” (1 Kor. 13, 13). In nog sterkere bewoordingen - die de Christenen vanaf het begin een opdracht voorhouden - stelde de apostel Jacobus: ‘Broeders, wat baat het een mens te beweren dat hij geloof heeft, als hij geen daden kan laten zien?’ […] (Jak. 2, 14-18).”

Zondag 6 april, Nederland 2
10.10 uur Geloofsgesprek met Paula en Jan Opstal
10.30 uur Eucharistieviering vanuit Den Haag

info

www.bisdomrotterdam.nl
www.banneux-comite-bisdom-rotterdam.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieNederland 2
plaatsNederland
bisdomRotterdam
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl