Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Sant Egidio

Sant Egidio

Website E-mail

Nederland
Waterlooplein 205
1011 PG  Amsterdam

(020) 233 15 22

info@santegidio.nl
www.santegidio.nl
twitter.com/santegidioadam
facebook.com/santegidio.nl

België
03 / 229 04 10
info@santegidio.be
www.santegidio.be

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneermaandag 14 april 2014    Evangelie van 2014-04-14
(Heilige Lidwina)
begintijd19:00 uur
 titelOecumenische gebedsdienst voor de vrede
beschrijving

Voor de vierde keer organiseert de gemeenschap van Sant’Egidio op 14 april in de Onze Lieve Vrouwekerk te Apeldoorn de jaarlijkse gebedsdienst voor de vrede. Dit keer is kardinaal Eijk de voorganger, geflankeerd door hoogwaardigheidsbekleders van de Oud-Katholieke Kerk, de Syrisch-Orthodoxe kerk, de Russisch-Orthodoxe kerk, de Protestantse Kerk Nederland, de Koptische Kerk, the Church of England en het Leger des Heils.

‘Indrukwekkend moment’
Diaken Ronald Dashorst van de Apeldoornse Emmaüsparochie en verbonden aan de gemeenschap van Sant’Egidio: “Vorig jaar was een indrukwekkend moment toen vier priesters van de Syrisch-Orthodoxe kerk en een bisschop van de Syrisch-katholieke kerk hun gebed zongen in het Aramees. Ze zongen voor hun overleden broeders en zusters in Syrië en voor hun familie en vrienden die nog wonen in een door deze verschrikkelijke oorlog verscheurd land. Het is triest dat in Syrië nog geen verbetering is in de situatie, de mensen daar hebben ons gebed hard nodig.”

Tijdens de gebedsdienst worden de namen genoemd van de christenen in alle werelddelen van alle tradities die het afgelopen jaren zijn omgekomen als geloofsgetuigen. Dashorst: “We branden kaarsen voor hen en zingen om ontferming in de oude Griekse woorden van het Kyrië Eleison. Het is passend om aan het begin van de Goede Week samen te zijn en na te denken over het lijden in de wereld, een goede opmaat naar Goede Vrijdag en de bevrijding van het Paasfeest. Ook dit jaar hopen wij elkaar als gelovigen te ontmoeten als wij bidden voor vrede en vrijheid van godsdienst in de wereld. Iedereen is van harte uitgenodigd om aan dit gebed deel te nemen.”

Maandag 14 april, 19.00 uur in de Onze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18 te Apeldoorn.

info

www.santegidio.nl

organisatieSant Egidio
locatieOnze Lieve Vrouwekerk, Hoofdstraat 18
plaatsApeldoorn (Gelderland)
postcode73
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl