Vandaag is vrijdag 13 september  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 13 april 2014    Evangelie van 2014-04-13
(Palmzondag)
begintijd16:00 uur
 titelPassieconcert door het Basilicakoor
beschrijving

Op 13 april 2014 voert het Basilicakoor Maastricht, met maar liefst 70 koorleden, drie solisten en een organist, onder leiding van dirigent Hans Leenders het Passieconcert The Crucifixion van de Engelse componist John Stainer (1840-1901) uit. Het concert begint om 16.00 uur.

Het Passieconcert is dit jaar georganiseerd in de vorm van een meezingproject. Om extra gastzangers aan te trekken heeft het koor in januari een oproep geplaatst waarop zeer veel reacties kwamen. Vanaf 22 maart studeren liefst 70 zangers tijdens extra repetitiedagen het werk in.

John Stainer (1840 - 1901) begon als koorknaap in St. Paul’s Cathedral in Londen en werd later hoogleraar muziek aan de Oxford University. Stainer’s oratorium The Crucifixion uit 1887 is een typisch voorbeeld van de Anglicaanse kerkmuziek, de muziek waarin hij werd opgevoed. Een aangrijpende vertelling voor tenor-, bassolist en koor, waarbij het Lijdensverhaal van Christus op geheel andere wijze vertolkt wordt dan in Bach’s passies.

Solisten zijn de tenor Laurens-Alexander Wyns, bariton Robert Brouwer en de jonge sopraan Judith Wainwright Sepulchre. De begeleiding aan het orgel wordt verzorgd door organist Sjef Streukens. De algehele leiding ligt bij dirigent Hans Leenders.

Kaarten zijn voor € 7 per stuk te koop via: jeannetheunissen@hotmail.com , en op zondag 13 april vanaf 15.00 uur aan de Onze Lieve Vrouwebasiliek.
Er is vrije zit.
Het concert duurt ongeveer 75 minuten en verloopt zonder pauze.

info

www.sterre-der-zee.nl

locatieOnze Lieve Vrouwebasiliek, Onze Lieve Vrouweplein 7
plaatsMaastricht (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl