Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneervrijdag 28 t/m zaterdag 29 maart 2014    Evangelie van 2014-03-28
begintijd17:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titel24 uur voor de Heer
beschrijving

Vrijdag 28 en zaterdag 29 maart 2014 wordt op vele plaatsen in de wereld de “24 uur voor de Heer” gevierd. Binnen de periode van de Veertigdagentijd wordt in de Katholieke Kerk al meer aandacht besteed aan berouw en verzoening, meer nog aan het ontvangen van het Sacrament van de Boete en Verzoening, ook wel Biecht genoemd.

Paus Franciscus zal vrijdagmiddag in de Sint Pietersbasiliek een boeteritus vieren, als startsein van een periode van 24 uur daarna, waarbij in vele kerken in het Bisdom Rome gelegenheid gegeven zal worden om te Biechten, een spiritueel gesprek te houden of gewoon het in aanbidding zijn bij het Allerheiligste Sacrament.

Aan het einde van zijn toespraak na het bidden van het Angelus heeft de Paus iedereen uitgenodigd deel te nemen aan deze periode van 24 uur beschikbaar zijn voor de Heer, bij de Heer.

info

www.vatican.va

locatie
plaatswereldwijd
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl