Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 26 maart 2014    Evangelie van 2014-03-26
begintijd20:00 uur
 titelLezing over iconen door Paul Brenninkmeijer
beschrijving

Emeritus priester Paul Brenninkmeijer, één van de bekendste iconenschilders van Nederland, geeft op woensdag 26 maart in Driebergen-Rijsenburg een lezing over het schilderen van iconen. De lezing begint om 20.00 uur in het parochiecentrum Sint Petrus’ banden (Rijsenburgselaan 4). In zijn lezing zal Brenninkmeijer niet alleen vertellen over de techniek van het icoon schilderen, maar ook over de spirituele aspecten.

Iconen zijn geschilderde afbeeldingen van Christus, de Moeder Gods Maria, andere heiligen en van Bijbelse verhalen. Ze worden met een speciale techniek - doorgaans op hout - volgens vaste voorschriften en regels geschilderd. Het maakt daarbij niet uit door welke schilder en in welke tijd ze geschilderd zijn (en nog steeds worden). Iconen worden dan ook niet met de naam van de schilder gesigneerd. Een icoon is van alle tijden en blijft overal en altijd herkenbaar voor iedereen. Pastor Brenninkmeijer is in 1990 iconen gaan schilderen. Vanaf 2001 is hij, met toestemming van de Congregatie voor de Oosterse Kerken te Rome, bevoegd om als celebrant voor te gaan in vieringen van de Byzantijnse ritus binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

info

www.paulbrenninkmeijer.nl

locatieparochiecentrum Sint Petrus’ banden, Rijsenburgselaan 4
plaatsDriebergen (Utrecht)
postcode39
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl