Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneerwoensdag 26 maart 2014    Evangelie van 2014-03-26
begintijd19:00 uur
eindtijd20:30 uur
 titelJaarlijkse Ludgervesper
beschrijving

In Vierakker (parochie HH. Twaalf Apostelen) vindt woensdag 26 maart de jaarlijkse Ludgervesper plaats. Celebrant tijdens deze vesperviering (H. Willibrordkerk, Vierakkersestraatweg 31, aanvang 19.00 uur) is mgr. Woorts. Pastoor Hogenelst van de parochie HH. Twaalf Apostelen: “Goede tradities worden gemaakt door menselijke inzet. In Nederland herleeft de belangstelling voor Ludger […], die werd geboren ná Willibrord en Bonifatius, niet zoals zij in Engeland, maar in Nederland. Na hun dood ging hij aan het missioneren en daarmee staat hij in de boeken als voltooier van de arbeid van deze twee grote missionarissen.”

In 2011 nam mgr. Hoogenboom in Essen-Werden een reliek van de H. Ludger in ontvangst. Deze Ludgerreliek kreeg in 2012 een plaats in de H. Willibrordkerk in Vierakker. “Nu is hij daar te bewonderen en te vereren,” zo schrijft pastoor Hogenelst. “In onze moderne tijden lijkt het soms wel of het wiel van het geloof opnieuw dient te worden uitgevonden. Mensen beleven het geloof op geheel eigen en unieke wijze. Ze zijn op zoek naar vele vormen van waarheden, wijsheid en spiritualiteit. Toch is het goed om juist in zulke tijden ook eens terug te gaan naar de wortels, om te ‘herbronnen’ of te ‘herijken’. Wat hebben we eigenlijk voor goeds, voor moois, voor waardevols overgeleverd en doorgegeven gekregen?

Laten we er eens nieuw licht op schijnen en ons afvragen: Wat kunnen we daar in onze tijd mee doen? De wijsheid, ervaringen en het doorzettingsvermogen van de vroegere generaties kunnen ons helpen om in deze tijd onze weg door leven en geloof opnieuw te zoeken en te vinden. Vandaar de jaarlijkse Ludgervesper op de sterfdag van St. Ludger: de liederen, gebeden, gedachten… helpen ons om opnieuw bij de wortels van ons geloof te komen. En we willen u graag meer vertellen over Ludger en zijn missie. Wie weet wordt dit het begin van een nieuwe traditie die ons geloof verstevigt en verrijkt.

Weest allen welkom in de Vespers in de H. Willibrordkerk van Vierakker op woensdag 26 maart a.s. om 19.00 uur. Na afloop bent u welkom bij de koffie.”

info

www.ludgerkring.nl

locatieH. Willibrordkerk, Vierakkersestraatweg 31
plaatsVierakker (Gelderland)
postcode72
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl