Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneerwoensdag 4 t/m zondag 8 juni 2014    Evangelie van 2014-06-04
 titelCulturele reis naar Riga
beschrijving

‘Pastoorke’ Stefan Schevers onderneemt in 2014 twee reizen naar Riga (hoofdstad van Letland) waarbij hij graag mensen meeneemt.

  • 4 t/m 8 juni 2014 - Culturele uitwisseling
  • 26 t/m 28 september 2014 - Internationaal Taizé weekend

Wil je meer zien dan alleen de standaard toeristische hoogstandjes? Ga dan mee, en deel voor even in het dagelijkse leven van mensen in Riga. Beleef vieringen van kerkgemeenschappen, ga naar een opvang voor daklozen, kom in gesprek met jongeren en natuurlijk een avondje naar de opera. We maken kennis met het uitwisselingsproject “house of unity” (zie: www.pastoorke.nl). We overnachten in één of twee groepen op appartementen.

Programma
Woensdag 4 juni vertrekken we als vroege vogels om nog wat aan de dag te hebben. Rond 3.30 gaan we naar vliegveld Weeze. In de ochtend zijn we al in Letland. In de middag gaan we wandelen in de grote parken, de rijke buitenrand van de binnenstad. We bezoeken het Art Nouveau Museum. Dit jaar is in het kader van Riga Europese hoofdstad het voormalige kantoor van de KGB opengesteld als museum.

Donderdag 5 juni brengen we enkele bezoeken aan kerken. We proberen een viering bij te wonen in een bijzondere tak van de Russische orthodoxe kerk die rijk is aan oude ikonen. We bezoeken de seminariekerken en vervolgens het Joodse-Gettomuseum. We struinen over de grootste openluchtmarkt van Europa en komen op adem in een jongerenmis de Jacobskathedraal.

Vrijdag 6 juni bezoeken we in de ochtend het historische hart van Riga en zien het door de ogen een inwoner. De middag kunt u zelf invullen. In de avond bezoeken we een oecumenisch evenement “de kerkennacht” . We gaan naar een baptistengemeenschap en naar enkele oecumenische evenementen in kerken in het centrum.

Op zaterdag 7 juni vieren we onze eigen Nederlandse mis en leren Riga kennen vanaf het water. Ter afsluiting gaan we in de avond naar het Riga Opera Festival met een opvoering van Il Trovatore van de componist Verdi.

Zondag 8 juni is de terugreis, we vertrekken in de morgen naar het vliegveld en zijn rond 14.00 weer thuis vol verhalen.

Globale kosten: 450 euro (all in). Aanmelding tot en met april (maximaal 10 deelnemers).

info

(06) 24 96 70 35
pastorschevers@gmail.com
www.pastoorke.nl

locatie
plaatsRiga
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl