Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Reis
reis
wanneerzaterdag 24 t/m maandag 26 mei 2014    Evangelie van 2014-05-24
 titelPausbezoek aan Heilig Land
beschrijving

‘Ut unum sint’ (Opdat zij één zijn) is het motto voor het pausbezoek aan het Heilig Land, dat gepland staat voor 24 tot en met 26 mei.

Dat hebben de verantwoordelijken voor de katholieke gemeenschappen in Israël, Palestina, Jordanië en Cyprus bekendgemaakt op de website theholylandreview.net. Ook het logo voor het pausbezoek aan het Heilig Land is bekendgemaakt.

De ontmoeting tussen paus Franciscus en de Grieks-orthodoxe patriarch Bartholomaios I van Constantinopel en de hoofden van de kerken in Jeruzalem is de kern van het pausbezoek aan het Heilig Land, aldus de website.

Een groot deel van het pausbezoek is gericht op het herdenken en vernieuwen van de inzet voor de eenheid onder de christenen, zoals paus Paulus VI en patriarch Athenagoras van Constantinopel dat 50 jaar geleden in Jeruzalem uitdrukten.

Het logo toont de omhelzing van de broers Sint-Petrus en Sint-Andreas, de eerste twee apostelen die door Jezus bij het Meer van Galilea werden geroepen om Hem te volgen.

Petrus en Andreas zijn respectievelijk de patroonheiligen van de Kerken in Rome en Constantinopel.

De twee apostelen omhelzen elkaar in een boot die de Kerk vertegenwoordigt. De mast op het kleine schip is het kruis van de Heer en de gehesen zeilen zijn de Heilige Geest, die de boot over de wateren van deze wereld leidt. (Katholiek Nieuwsblad)

info

www.popefrancisholyland2014.lpj.org

locatie
plaatsIsraĆ«l (Italië)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl