Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Groningen-Leeuwarden
(B Groningen)

Bisdom Groningen-Leeuwarden

Website E-mail

Ubbo Emmiussingel 79
9711 BG  Groningen

(050) 40 65 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 8 november 2014    Evangelie van 2014-11-08
begintijd10:00 uur
eindtijd16:15 uur
 titelMartinusdag - We are the world
beschrijving

Op 8 november 2014 wordt in Bisdom Groningen-Leeuwarden weer de Martinusdag georganiseerd.

Thema: We are the world

Inmiddels is het een vertrouwde gewoonte jaarlijks een dag te houden voor de vormelingen van ons bisdom, de Martinusdag. Dit jaar zal de Martinusdag gehouden worden op zaterdag 8 november 2014 te Drachten. 

De Martinusdag is bedoeld voor jongeren tussen de 11 en 15 jaar oud die net gevormd zijn of nog gevormd moeten worden. Het thema van dit jaar is: We are the world!

De dag begint rond 10.00 uur en eindigt rond 16.15 uur.

Er zijn miljoenen katholieken verspreid over de hele wereld. En allemaal geloven ze in God en in Jezus, en ook hebben ze allemaal het heilig vormsel gedaan. Maar in de tijd van Jezus was dat heel anders. Niet veel mensen kenden toen het verhaal van Jezus, tot het Pinksteren werd.

De Heilige Geest zorgde ervoor dat de leerlingen Zijn verhaal overal en tegen iedereen konden vertellen. Dit is tot op de dag van vandaag doorgegaan, en nu kennen we Zijn verhaal nog steeds! Helaas zijn er ook landen waar Zijn verhaal niet gehoord mag worden. Waar kinderen geen vormsel kunnen doen omdat het te gevaarlijk is. Maar deze mensen krijgen steun, van andere katholieken in de wereld. Want we geloven allemaal in het verhaal van Jezus, katholieken in Nederland, in Syrië of in Australië. We are the World! Wil jij ook in Zijn wereld leven?

De activiteiten van de Martinusdag 2014 zullen dit jaar plaatsvinden in Drachten. Ben je tussen de 11 en de 15 jaar oud? En ben je bezig met de voorbereidingen voor het vormsel of ben je pas gevormd? Dan ben je meer dan welkom op zaterdag 8 november. Het is een leuke gelegenheid om (nog eens) met je vormselgroep op stap te gaan.

Inschrijving kan per individu of per groep:

Per e-mail of per telefoon: Van elke deelnemende persoon naam, adres, postcode, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer, e-mailadres en twee workshops naar keuze (één informatieve en één actieve) naar Lisette Winter:  l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl

Telefoon 050 4065888

Graag ook contactgegevens van begeleider doorgeven (naam en telnr. plus aantal begeleiders.)

Het is belangrijk dat de gegevens goed en volledig doorgegeven worden. Omdat de groep groot is, kan het gebeuren dat je ingedeeld wordt in een andere workshop. Na opgave ontvang jij of je begeleider een bevestigingsbrief.

info

Krista Russchen
k.russchen@bisdomgroningenleeuwarden.nl
www.bisdomgroningen-leeuwarden.nl

Lisette Winter
(050) 40 65 888
l.winter@bisdomgroningenleeuwarden.nl

organisatieBisdom Groningen-Leeuwarden
locatieGoddelijke Verlosser, Pier Panderstraat 1
plaatsDrachten (Friesland)
postcode92
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl