Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 13 april 2014    Evangelie van 2014-04-13
(Palmzondag)
begintijd10:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelWereldjongerenDAG Bisdom Rotterdam
beschrijving

Zondag 13 april is het Palmzondag, de jaarlijkse WereldjongerenDAG. Deze keer zijn jongeren van de jongerengroepen uit Den Haag de enthousiaste gastheren en gastvrouwen van het evenement. Ze nodigen je uit om naar de Marthakerk te komen voor een afwisselend programma:

Om 10:30 uur vieren we samen met de hele parochie Palmzondag in een eucharistieviering waarin mgr. Van den Hende voorgaat. Heaven’s Touch, het jongeren-gospelkoor van de parochie, zal de viering muzikaal opluisteren.

Aansluitend is er een lunch, waarna mgr. Van den Hende zal ingaan op het thema van de dag: ‘Gelukkig die arm van geest zijn, want hun behoort het koninkrijk der hemelen’. (Mt 5,3 gekozen door paus Franciscus als thema van de 29ste Wereldjongerendag)

In kleine groepen praten we na: wat betekent armoede voor jou? Hoe kun je er zijn voor arme mensen? Hoe kun je het evangelie verkondingen aan mensen die ‘spiritueel arm’ zijn?

Workshops
We dagen je vervolgens uit om één van de workshops te kiezen: er is een workshop over de Goede Week, zodat je goed voorbereid op weg kunt naar Pasen. Je kunt meer te weten komen over het sacrament van Boete en Verzoening. Er is ook een creatieve workshop en tot slot een activiteit rond M25. Samen met jou sorteert M25 Den Haag kleding die via de Christelijke hulporganisatie Dorcas naar de allerarmsten in Oost-Europa en Afrika gaan. Ga eens door je kledingkast om te kijken wat je kunt missen en neem het mee naar de Marthakerk!

Aan het slot van de middag is er aanbidding en de mogelijkheid om het sacrament van Boete en Verzoening te ontvangen. Om 17:30 uur sluiten we de dag af met het ontvangen van de zegen.

Bussen

Het bisdom Rotterdam biedt je een gratis busrit aan om naar Den Haag te komen. Uit de drie richtingen van het bisdom zal een bus rijden. We denken aan drie startplaatsen: Noordwijkerhout, Gouda en Dordrecht, met opstapplaatsen op de routes naar Den Haag. Je kunt je aanmelden voor de bussen bij Jolande Konings: jolanda.konings@de-wolf.nl / 06 51704863.

Aanmelden voor Tour of Faith Palmzondag
Palmzondag is onderdeel van Tour of Faith, de maandelijkse jongerenontmoetingen met mgr. Van den Hende, die steeds op een andere plek in het bisdom georganiseerd worden. Op 11 mei vindt Tour of Faith plaats in Leiden en op zaterdag 7 juni nodigen we je uit om vrijwilliger te worden op de Vuurdoop, de vormelingendag van het bisdom. Onderdeel van de dag is een gesprek over je eigen vormsel.

Voor alle edities van Tour of Faith, dus ook voor Palmzondag, kun je je aanmelden bij Fredi Timmermans.

info

Fredi Timmermans
f.timmermans@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieMarthakerk, Hoefkade 623
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl