Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 25 september 2004    Evangelie van 2004-09-25
 titelDomcantorij zaterdagmiddagconcert
beschrijvingMeeslepende 'kerk'muziek van hedendaagse Nederlandse toondichters, gezongen en voor orgel, vormt ook de laatste zaterdagmiddag van september het programma in de Domkerk. Hedendaags, maar twee van de drie componisten zijn al overleden.
'Car nos vignes sont en fleur' van Ton de Leeuw (overleed in 1996) wordt gezongen door Cantores Martini, het vokaal solistenensemble van de Domcantorij.

De Leeuw schreef het werk in 1981 voor Radio France - vandaar de Franse tekst. 'Op mijn bed, in de nacht, heb ik hem gezocht die mijn hart bemint' - in het Frans klinkt dit Hooglied-vers waarmee De Leeuw opent heel wat poetischer en droeviger.

De muziek is in de Domkerk te koop, op de nieuwe cd 'Meer dan wijn'.

Daarna 'Litanie', klaagzang, voor orgel van Jan Welmers, door organist Jan Hage (Kloosterkerk Den Haag).

Welmers' jongste werk, 'Licht en donker' op (posthuum uitgegeven) teksten van VN-secretaris-generaal Dag Hammerskjöld, is zeer lovend ontvangen.

Tot slot 'Le vrai visage de la paix' van Rudolf Escher (overleed in 1980), door het Koor van de Domcantorij. Eschers werk is geen (liturgische) kerkmuziek, maar het vertolkt wel boodschappen en gevoelens die daarin passen.

Domcantorij en vokale solisten staan onder leiding van Domcantor Remco de Graas.

Vrije toegang, graag € 2 na afloop.

infoDomcantor Remco de Graas, (030) 231 04 03 / 06-3041719
Inge Doedens, (030) 231 04 03 / (030) 287 18 74
locatieDomkerk
plaatsUtrecht (Utrecht)
postcode35
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl