Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Haarlem-Amsterdam
(B Haarlem)

Bisdom Haarlem-Amsterdam

Website

Postbus 1053
2001 BB Haarlem

Leidsevaart 146
2014 HE  Haarlem

tel (023) 5112 600
fax (023) 5112 629

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 13 april 2014    Evangelie van 2014-04-13
(Palmzondag)
begintijd13:30 uur
 titelWereldjongerenDAG Bisdom Haarlem
beschrijving

Op zondag 13 april 2014 wordt wereldwijd de 29e WereldjongerenDAG gevierd. Ook in Bisdom Haarlem-Amsterdam wordt voor jongeren een speciale dag in Haarlem georganiseerd met het thema: ‘arm, armer, rijkst!’. Het is dé dag om kennis te maken met vele jongeren uit het bisdom, gezellige momenten te delen maar ook om samen ons geloof te vieren. Het thema is: ‘arm, armer, rijkst’.

De dag start om 11.30 uur in de St Josephkerk, waar Mgr. Hendriks in de eucharistieviering zal voorgaan en de Life Teen-band de viering muzikaal zal opluisteren. Daarna verplaatsen we ons naar ‘Stem in de Stad’, een oecumenisch diaconaal centrum. Daar komen dagelijks inwoners uit Haarlem langs voor een praatje of om te eten. Ook worden vanuit ‘Stem in de Stad’ dak- en thuislozen bezocht. Joris Obdam van het straatpastoraat zal ons deze dag meer over zijn werk vertellen.

In ‘Stem in de Stad’ zal het hoofdprogramma met o.a. kleinkunstenares Charlotte Glorie plaatsvinden. Charlotte Glorie staat bekend om haar eigen geschreven conferenceteksten en melodieën en ze begeleidt zichzelf op de piano. Charlotte is vanaf haar geboorte (1970) blind.

Daardoor ziet ze de dingen letterlijk, maar ook figuurlijk anders! Gedurende de middag zullen er verschillende actieve, ontmoetende, creatieve en verdiepende workshops worden aangeboden. Met als afsluiting een heerlijke maaltijd.

Arm, armer, rijkst
Traditiegetrouw schrijft de paus voor deze dag een brief aan de jongeren en geeft hij een thema voor de dag mee, gebaseerd op een Bijbelvers. Dit jaar is dat Mt. 5:3 “Zalig de armen van geest, want aan hen behoort het rijk der hemelen”. De paus zegt in zijn brief dat we in de eerste plaats vrij moeten proberen te zijn van materiële dingen. Daarnaast zijn de armen niet alleen mensen aan wie wij iets kunnen geven. De armen hebben ons veel te bieden en te leren! Een mooi thema voor deze dag!

Toegang: € 7,50
Leeftijd: 16-30 jaar
Locatie: St Josephkerk, Jansstraat 43, Haarlem & Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22, Haarlem.

De 29e WereldjongerenDAG wordt georganiseerd door het jongerenplatform.

info

info@jongbisdomhaarlem.nl
www.jongbisdomhaarlem.nl/WJDag
facebook.com/groups/meetmeaftermadrid

organisatieBisdom Haarlem-Amsterdam
locatieSt Josephkerk, Jansstraat 43
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl