Vandaag is maandag 16 september  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneervrijdag 22 t/m zondag 24 oktober 2004    Evangelie van 2004-10-22
 titelOudere jongeren onmoetingsweekend
beschrijvingVanwege het succes van vorig jaar, wordt ook dit seizoen een geloofverdiepingsweekend georganiseerd bij de zusters Augustinessen in Hilversum voor de 'oudere jongeren'.

Misschien dekt deze term niet de lading, maar velen jongeren merken, dat jongerenactiviteiten m.b.t. het katholieke geloof in hun beleving onvoldoende diepgang bieden of niet aansluiten op hun levensvragen. Of de leeftijd speelt een rol, want vanaf 30 jaar wordt het knap lastig aansluiting te vinden bij jongerenactiviteiten. En probeer dan maar eens contact te houden met je leeftijdsgenoten! Dit weekend werd door de aanwezigen als zeer geslaagd beschouwd en een vervolg leek zeer gewenst.

Om geloofservaringen te kunnen uitwisselen, over geloofsproblemen te praten (en te luisteren naar en mee te denken met anderen) en samen in ontmoeting in gebed ons geloof te sterken. Dat is het doel van dit weekend. Aan de hand van het thema: "Vruchten van Christelijk leven" gaan we ons verdiepen in diverse tekstfragmenten uit het oude en nieuwe testament.

Een breed onderwerp waarbij we worden geleid in gesprek, lezing of gebed door pater Oldenampsen. De zusters gaan lekker koken en er wordt gezorgd voor een hapje en een sapje.

Mocht je je al vast willen inlezen; de lezingen van zaterdag 23 oktober, Ef. 4, 7-16 Lc. 13, 1-9, sluiten hier goed bij aan. Ook geeft de Bergrede van Jezus (Mt. 13) ons veel stof tot nadenken.

Het weekend wordt gehouden van vrijdagavond 22 oktober tot zondagmiddag 24 oktober in Hilversum. Er is plaats voor 30 personen en aan het weekend zijn de kosten verbonden van euro 60.

Je kunt je opgeven via email en/ of telefoon bij Miranda (020) 4560238, mir.weijers@planet.nl en Frank (030)-6062668, fsluis@zonnet.nl

Geef hierbij je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, telefoonnummer en (evt) emailadres door. Maar ook je vragen willen wij graag beantwoorden. Na opgave ontvang je meer informatie over de tijden, het programma en de locatie. Ben je vegetariër of heb je een dieet, geef dit dan aan ons door.

infoMiranda, (020) 4560238
mir.weijers@planet.nl
of
Frank, (030)-6062668
fsluis@zonnet.nl
locatie
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl