Vandaag is donderdag 15 augustus
Maria Tenhemelopneming
 

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 13 september t/m zondag 3 oktober 2004    Evangelie van 2004-09-13
 titelKunstwandeling tussen hemel en zand
beschrijvingHet centrum van Millingen aan de Rijn is nog t/m 3 oktober ingericht als één groot podium voor beeldende kunst.

Ook dit jaar organiseert de kunstcommissie van Millingen aan de Rijn een kunstmanifestatie met als poëtische titel ‘Tussen hemel en zand’. De manifestatie biedt u een verrassende wandelroute van ongeveer 2 km door het dorp die u van kunstwerk naar kunstwerk leidt. De route is toegankelijk van vrijdag t/m zondag. Op deze dagen zijn alle binnenlocaties geopend van 11.00 tot 18.00 uur.

Tussen hemel en zand
Nederlandse en Duitse kunstenaars zijn uitgenodigd zelf hun locaties uit te kiezen waardoor veel ‘vergeten’ of juist ‘beladen’ plekken in een totaal ander daglicht zijn komen te staan. De voormalige gevangenis, het oude kerkhof, de zolder van de kerktoren en de brandtrap van het gemeentehuis zijn locaties waar u doorgaans geen kunstwerk zou verwachten. Tevens maken plaatselijke ‘ontmoetingsplekken’ zoals de supermarkt, het dorpsplein, de kerk en het café deel uit van de route. Het resultaat laat een grote verscheidenheid in werk zien. Speciaal voor hemel en zand is er een informatiepakket samengesteld met daarin de route, projectomschrijving en een 20-tal unieke kaarten van de deelnemende kunstenaars. Dit informatiepakket is o.a. verkrijgbaar bij Hotel Millings Centrum in Millingen aan de Rijn.

Buren & Beelden
‘Tussen hemel en zand’ is partner van Buren & Beelden, een project waar een speciaal samengestelde fietsroute mensen laat kennismaken met de diversiteit van beeldende kunst door middel van meer dan honderd beelden. Ook de bewoners van Millingen aan de Rijn hebben hiervoor hun tuinen ter beschikking gesteld en beide routes zijn dan ook perfect te combineren. De combinatie van beide projecten maakt dan ook een unieke dag gevuld met kunst, wandel- en fietsplezier in het Rijk van Nijmegen. Geïnteresseerden krijgen op vertoon van de route van ‘Tussen hemel en zand’ € 2,50 korting op de catalogus incl. routekaart van Buren & Beelden bij de VVV Rijk van Nijmegen, Keizer Karelplein 2 te Nijmegen.

info(0900) 1122344
www.kunstinmillingen.nl
www.vvvnijmegen.nl
locatieCentrum
plaatsMillingen aan de Rijn (Gelderland)
postcode65
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl