Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneerdinsdag 25 maart 2014    Evangelie van 2014-03-25
(Aankondiging van de Heer)
begintijd12:00 uur
 titelSymposium 100 jaar RKGV
beschrijving

Op 25 maart organiseren de Dienst Rooms-Katholieke Geestelijke Verzorging (RKGV), de Tilburg School of Catholic Theology (TST) van de Universiteit van Tilburg en de Nederlandse Defensieacademie een wetenschappelijk symposium.

De titel is “1914-2014: 100 jaar Rooms-Katholieke geestelijke verzorging bij de Krijgsmacht”.

Het werk van de r.k. aalmoezeniers zal centraal staan op het symposium, zowel de hedendaagse pastorale praktijk als de ontwikkeling van de afgelopen 100 jaar. Ook zal er aandacht zijn voor de belangen en behoeften van de Krijgsmacht.
Het symposium is bestemd voor militairen, wetenschappers, studenten van de NLDA en de TST, politici, aalmoezeniers, oud-aalmoezeniers en geestelijk verzorgers van andere denominaties.

Het symposium vindt plaats in de Koninklijke Militaire Academie te Breda, te beginnen om 12:00. De toegang is gratis.

Het definitieve programma en de gegevens voor aanmelding zullen worden aangekondigd op de intranetsite van de Diensten Geestelijke Verzorging en de website van de Universiteit van Tilburg.

info

(070) 31 66 272
amj.budel@mindef.nl
www.tilburguniversity.edu/nl/over-tilburg-university/schools/theologie

locatieKoninklijke Militaire Academie, Kasteelplein
plaatsBreda (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl