Vandaag is zaterdag 28 september  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Limburgse Bedevaarten

Limburgse Bedevaarten

Website E-mail

Stichting Organisatie
Limburgse Bedevaarten

Raadhuisplein 1
6226 GN Maastricht

T 043 - 321 57 15
F 043 - 321 48 23

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 22 maart 2014    Evangelie van 2014-03-22
 titelLimburgse bedevaarten naar Stille Omgang
beschrijving

Veel mensen zullen er niet zo bij stilstaan, maar Amsterdam is een bedevaartplaats. Door een wonderbaarlijke gebeurtenis met een geconsacreerde (= gewijde) hostie staat Amsterdam sinds 1345 bekend als Mirakelstad.

Sinds de 19e eeuw vinden de bedevaarten naar Amsterdam vooral plaats in de vorm van een zogeheten Stille Omgang. Deze wordt elk jaar in maart gehouden. Vele duizenden pelgrims uit het hele land gaan dan naar de hoofdstad om in de nacht van zaterdag op zondag letterlijk een bidstocht in stilte door het centrum van Amsterdam te houden. Na de tocht via een historische route vindt een eucharistieviering plaats in de Krijtbergkerk.

De bedevaart van het bisdom Roermond (Limburg) naar de Stille Omgang wordt verzorgd door de Limburgse Comités Stille Omgang in samenwerking met de Limburgse Bedevaarten.

info

Noord Limburg
Dhr. J. v.d. Beuken te Horst
(077) 398 12 40
j.m.beuken@home.nl

Zuid- en Midden-Limburg
Dhr. F. Veugen te Sittard
(046) 451 74 14
stilleomgangzmlimburg@hetnet.nl

Limburgse Bedevaarten
(043) 321 57 15
www.bedevaarten.com

organisatieLimburgse Bedevaarten
locatie
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl