Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Kinderen bidden voor Kinderen
(KBVK)

Kinderen bidden voor Kinderen

Website E-mail

Programma’s en materialen om kinderen te leren bidden voor kinderen die ziek zijn of die om andere reden gebed extra nodig hebben. Vaak in combinatie met kinderactiviteiten met kaarten maken voor deze kinderen.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzondag 6 t/m vrijdag 18 april 2014    Evangelie van 2014-04-06
begintijd10:00 uur
eindtijd11:00 uur
 titelVastenproject Kinderen geven aan Kinderen
beschrijving

Het project Kinderen geven aan Kinderen is ontwikkeld door een lid van het Landelijk Ontwikkelingsteam van de Stichting ‘Kinderen bidden voor Kinderen’ KBVK en is geïnspireerd op het concept om samen met kinderen diaconie te verbinden aan gebed.

In deze voorbereidingstijd op Pasen, proberen we wat meer open te staan voor God en de medemens. We willen meer oog hebben voor onze naasten en wat meer bidden.

Dit komt samen in dit project: een goed gevulde doos geven aan een kind dat het niet zo goed heeft en voor hem of haar bijv. een Onze Vader bidden. Voor God, onze Vader in de hemel, zijn we allemaal Zijn kinderen. Wij leren de kinderen: ‘God luistert altijd naar jouw gebed’ en ‘Zo help je ook nog op een andere manier’.

Helaas zijn er overal mensen die het niet zo goed hebben. Kinderen ver weg in ontwikkelingslanden, maar ook kinderen dichtbij, zoals  bijvoorbeeld in Rotterdam–Pendrecht, een zogenaamde “Vogelaarwijk”. Hier wonen kinderen die wat extra steun kunnen gebruiken. Het Vastenproject “Kinderen geven aan Kinderen” is in 2013 in de Rotterdamse Lambertuskerk tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting “Sonshine”. Sonshine is al meer dan 10 jaar actief op het gebied van jeugdwerk en maatschappelijk werk in achterstandswijken. De vrijwilligers van deze stichting zetten zich in voor het welzijn van deze kinderen, in woord en daad naar het voorbeeld van Jezus.

Wanneer kinderen en gezinnen zich aanmelden, wordt het kind of gezin gekoppeld aan een ‘Sonshine-broer of zus of gezin’. De kinderen kopen een doos of box en vullen deze met speelgoed en/of nuttige cadeautjes. Behalve de voornaam, de leeftijd en geslacht van het ontvangende kind, is er verder niets bekend. Dit maakt dat het voor het gevende kind wat makkelijker is om gerichter de doos te vullen én te bidden voor de ‘Sonshine broer of zus’. Dat mag een Onze Vader zijn of een Wees gegroet maar natuurlijk mag het ook bijvoorbeeld de kinderrozenkrans zijn die gebeden wordt.

Beeldend maken
Als er een doos ingeleverd is, mogen de kinderen een klein kruisje van het grote kruis op de informatietafel achter in de kerk halen. Achter op dit kruisje mag het kind zijn/haar naam schrijven en vervolgens wordt dit kruisje onder een van de 14 kruiswegplaten gehangen.

Dit om uit te drukken dat de kinderen het kruis van Jezus een klein beetje lichter hebben gemaakt door iets goeds te doen voor een ander. Dus door te doen zoals Jezus ons heeft voorgedaan: je hebt iets goeds en moois gedaan voor een ander en voor de ander gebeden.

Ook al is straks de doos gevuld: bidden kan je nog steeds doen voor hem of haar, dat is zo fijn: zo kan je dus altijd de hulp van God vragen!

De Stichting Sonshine (www.sonshine.nl)  ondersteunt dit project van harte en draagt er zorg voor dat elke doos van een Lambertuskind terechtkomt bij het `Sonshine kind of gezin’ voor wie deze bestemd is. Zo worden diaconie en gebed wederom op een mooie manier met elkaar verbonden.

Op Goede Vrijdag 18 april is de afsluiting van dit mooie project tijdens de kruisweg voor kinderen.

Dit project heeft zich inmiddels ontpopt als een zeer succesvol diaconieproject voor en door kinderen. Fantastisch dat er inmiddels al zoveel respons is gekomen! We hebben inmiddels de stichting Sonshine laten weten dat er maar liefst 42 kinderen een goed gevulde doos zullen krijgen. Daarbij wordt er dus voor deze 42 kinderen ook gebeden door �onze� kinderen.

Dit project laat zich makkelijk aanpassen aan de plaatselijke situatie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Elly lid LOT-KBVK

info

kinderen@lambertuskerk-rotterdam.nl
www.lambertuskerk-rotterdam.nl

materialen@kinderenbiddenvoorkinderen.nl
www.kinderenbiddenvoorkinderen.nl

organisatieKinderen bidden voor Kinderen
locatieSt. Lambertuskerk
plaatsRotterdam (Zuid-Holland)
postcode30
bisdomRotterdam
doelgroepGezin Gezin
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl