Vandaag is woensdag 17 juli  

categorie categorie Cultuur
cultuur
wanneermaandag 13 september t/m dinsdag 21 december 2004    Evangelie van 2004-09-13
 titelJan Steen op Schiphol
beschrijvingHet Rijksmuseum Amsterdam Schiphol presenteert van 24 augustus tot en met 21 december 2004 een tentoonstelling van een van de meest aansprekende schilders van de Gouden Eeuw, Jan Steen.

Jan Steen, Dutch life in the Golden Age is de titel van de zesde tentoonstelling Rijksmuseum in het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol. Naast deze presentatie van acht schilderijen is in het museum op Schiphol een permanente tentoonstelling van werken uit de Gouden Eeuw uit de collectie van het Rijksmuseum te zien.

Jan Steen (1626 - 1679) wordt wel gezien als populairste schilder van de Gouden Eeuw. Net als Rembrandt is Steen geboren in Leiden en ontwikkelde hij zich tot een van de meest vooraanstaande meesters uit de Nederlandse 17de eeuw. Hij is vooral bekend om zijn humorvolle en ironische kijk op de wereld. 'Tweeërlei spel', te zien op de tentoonstelling, is hier een mooi voorbeeld van. Maar sinds het Rijksmuseum in 1996 de succesvolle tentoonstelling Jan Steen, schilder en verteller organiseerde kennen we Jan Steen ook als serieus schilder van grootse genrestukken en prachtige portretten.
In het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol komen de verschillende facetten van Steens oeuvre aan bod. Zo is het intieme schouwspel van 'De dansles van de poes' te zien, het 'Portret van bakker Arent Oostwaard en zijn vrouw', maar ook sfeervolle historische taferelen zoals 'De aanbidding van de herders' en 'Het offer van Iphigenia'. Alle werken komen uit de collectie van het Rijksmuseum.

Het Rijksmuseum Amsterdam is het eerste museum ter wereld dat een dependance op een luchthaven heeft. Het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol is een gezamenlijk initiatief van het Rijksmuseum Amsterdam en Amsterdam Airport Schiphol.

Het Rijksmuseum Amsterdam Schiphol vindt u achter de douane op de Holland Boulevard tussen de E en F-pier. Het museum is dagelijks geopend van 7.00 tot 20.00 uur. De toegang is gratis.

info(020) 6747000
(020) 6747047
www.rijksmuseum.nl
locatieRijksmuseum Amsterdam Schiphol
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl