Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervrijdag 14 februari 2014    Evangelie van 2014-02-14
(Valentijnsdag)
begintijd18:00 uur
 titelDrie transeunt diakenwijdingen
beschrijving

Vrijdag 14 februari 2014 om 18 uur zal Mgr. Léonard in de Basiliek van Koekelberg, Brussel, drie seminaristen tot transeunt diaken wijden als voorbereiding op hun priesterwijding. Ze horen bij de nieuwe gemeenschap ‘Fraternité des Saint-Apôtres’ (Broederschap van de heilige Apostelen) die de aartsbisschop naar het aartsbisdom samen met Michel-Marie Zanotti-Sorkine heeft gesticht.

De drie seminaristen zijn Jérémie Schaub, Carmelo Prima en Damien Bernier. Michel-Marie Zanotti-Sorkine is de opzienbarende pastoor uit het centrum van Marseille die in maart 2013 op uitnodiging van Mgr. Léonard het startschot gaf voor ‘Maranatha’, een oecumenische beweging van gebed en vernieuwd engagement in het geloof met als bedoeling ‘de genezing van het menselijk hart en de mensheid’.

info

www.kerknet.be

locatieBasiliek van Koekelberg, Parvis de la Basilique 1
plaatsBrussel (België)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl