Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 20 februari 2014    Evangelie van 2014-02-20
begintijd20:00 uur
 titelLezing over kerkvisitatieverslagen
beschrijving

Op donderdag 20 februari wordt in Houthem-Sint Gerlach een lezing gehouden over de Kerkvisitatieverslagen in het oude bisdom Roermond in het algemeen en in het voormalige dekenaat Valkenburg in het bijzonder. De inleidingen worden verzorgd door cultuurhistoricus Guus Janssen en bisdomarchivaris Mart Bohnen.

De verslagen uit de periode van de 16e tot en met de 18e eeuw omvatten transcripties en vertalingen van bezoeken aan de parochies in het eerste bisdom Roermond dat van 1559 tot 1801 bestond. In 2008 werd het project begonnen omdat steeds minder mensen in staat zijn Latijn te lezen en steeds meer geïnteresseerden daardoor verstoken zouden blijven van de informatie uit deze belangrijke historische bron. Afgelopen november werd het project voltooid en sindsdien zijn de verslagen digitaal te raadplegen. Ze geven een mooi beeld van het (kerkelijk) leven in Limburg in die periode.

De lezing begint om 20.00 uur en vindt plaats in café De Holle Eik (nabij de kerk). De toegang is gratis

info

www.lgog.nl
bisdomroermond.mediafiler.net/bisdomroermond/start/images

organisatieBisdom Roermond
locatieCafé De Holle Eik, Baron de Selysstraat
plaatshouthem (Limburg)
postcode63
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl