Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
wanneerzondag 26 september 2004    Evangelie van 2004-09-26
 titelWaterprocessie Maasbracht
beschrijvingop 26 september vindt er te Maasbracht een grootscheepse waterprocesie plaats.

Om 11.00 uur wordt door de hulpbisschop van Roermond in de open lucht aan de haven een H. Mis opgedragen. Opgeluisterd door een harmonie en beroemde koren. Aanwezig is ook het genadebeeld van de Sterre der Zee, dat begeleidt wordt door de Gildenbroeders van de Sterre der Zee te Maastricht. Het een en ander wordt geescorteerd door de schutterij van Maasbracht en Stevensweert. Vanuit Schipperskerk meert een versierde boot aan met inwoners van Schipperskerk die ook meevaren in de Waterprocessie.

Om 12.15 uur begint het inschepen. Alle personen en gezelschappen die normaal aanwezig zijn bij een processie "op de weg" - zoals het Allerheiligste met de geestelijke overheden, de Sterre der Zee met de Gildenbroeders, schutterijen, bruidjes, de wereldlijke overheid en uiteraard de gelovigen, nemen plaats op een immens groot ponton dat door vele duwboten voortbeweegt. Onderweg wordt twee keer gestopt voor een gebed bij een rustaltaar.

info
locatieHaven
plaatsMaasbracht (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl