Vandaag is woensdag 14 augustus
Heilige Maximiliaan Kolbe
 

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 26 september 2004    Evangelie van 2004-09-26
 titelVolkorendag in H. Nicolaaskerk
beschrijvingOp 26 september vindt de Volkorendag 2004 plaats. Dit concert wordt sinds enkele jaren georganiseerd door de rooms-katholieke jongerenkoren van Zoetermeer.

Net als de vorige twee edities is ook dit jaar de organisatie in handen van Jongerenkoor Mi Segua. Waren de eerste edities alleen toegankelijk voor Zoetermeerse jongerenkoren, de laatste jaren doen koren uit heel Nederland mee. Naast de Zoetermeerse jongerenkoren Mi Segua, De Bottelieren en Praise, doen dit jaar ook Next Project (Zijtaart), Sint Willibrordus (Bodegraven), SOW Houten (Houten) en Willibrothers and Sisters (Bergschenhoek) mee.

Elk koor zingt twintig minuten een deel van zijn eigen repertoire. Hierdoor
ontstaat een gevarieerd concert. Als afsluiting wordt door de koren een
gezamenlijk slotlied gezongen.

De meeste koren kennen elkaar van het regionale festival in Poeldijk of het
Nationaal Jongerenkorenfestival in Rijsbergen. Bij deze gelegenheden zijn de koren altijd in competitie met elkaar, hoe gezellig de festivals ook zijn.
Het doel van de Volkorendag is echter jongerenkoren te laten zingen voor
elkaar en voor publiek, zonder jury en zonder competitie. De koren krijgen
op deze dag de mogelijkheid om in een ontspannen sfeer ander repertoire te beluisteren, in contact te komen met andere koorleden en ervaringen uit te wisselen.

Het concert vindt plaats op 26 september van 14.00 tot 17.00 uur in de H.
Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24 te Zoetermeer. De toegang is gratis.

infoMarike Kamphuis
06-23868564
marikekamphuis@hotmail.com
locatieH. Nicolaaskerk, Dorpsstraat 24
plaatsZoetermeer (Zuid-Holland)
postcode27
bisdomRotterdam
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl