Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Bedevaart
bedevaart
Onze Lieve Vrouw vd Besloten Tuin
(Besloten Tuin)

Onze Lieve Vrouw vd Besloten Tuin

Website E-mail

Broederschap
Onze Lieve Vrouwe
van de Besloten Tuin

Baron van Asbeckweg 13
9963 PA Warfhuizen

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 24 mei 2014    Evangelie van 2014-05-24
begintijd14:00 uur
eindtijd17:00 uur
 titelMeiprocessie O.L.Vrouwe van Warfhuizen
beschrijving

Laat je raken door het wonder van Warfhuizen! Bij wonderlijke plekken en bedevaarten denken we meestal aan het buitenland. Maar we hebben ze hier net zo goed, zelfs in het nuchtere noorden. De meest mysterieuze plaats in het bisdom Groningen-Leeuwarden is de kapel van Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin in Warfhuizen, in het Noorden van Groningen.

In een oud kerkje ging - nog maar dertien jaar geleden - een jonge monnik wonen omdat hij kluizenaar wilde worden. Om zijn kapel een beetje mooier te maken kreeg hij een levensgroot beeld cadeau van Maria die onder het kruis van Jezus staat te huilen. De kluisbroeder liet het beeld boven zijn altaar plaatsen, en dacht er verder niet meer over na.

Tot... hij merkte dat er plotseling van overal vandaan mensen speciaal naar het einde van de wereld kwamen om bij zijn Mariabeeld te komen bidden. Vooral mensen die verdriet hebben omdat er iets met hun kinderen aan de hand is komen soms van heel ver weg (uit Brabant en Limburg, maar ook uit Frankrijk, Duitsland en zelfs Zwitserland) om - of all places - in Warfhuizen te gaan bidden. Dit noemt men wel het ‘wonder van Warfhuizen.’

Ook uit Nederland gaan er mensen op bedevaart naar Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin, en in Mei en Oktober zijn er processies. Voor de processie in mei willen we nu iedereen van harte uitnodigen!

Op zaterdag 24 Mei beginnen we met de Mis in de parochiekerk van Wehe-Den Hoorn. Daarna trekken we in processie naar de bedevaartkapel in Warfhuizen. Onder klokgelui worden we daar feestelijk ontvangen door de kluizenaar, broeder Hugo.

In de kapel, die er van binnen uitziet alsof je in Italië bent, en waar honderden kaarsen branden, brengen we alles wat ons bezighoudt bij Onze Lieve Vrouwe van de Besloten Tuin, de bedroefde moeder van Warfhuizen.

Daarna is er koffie met een lekker broodje in het dorpshuis.
Dit alles bij elkaar kost maar € 5

De hele dag zal pastoor Maurits Damsté van Musselkanaal en omstreken de celebrant zijn.

info

Johanna Weersing
(050) 542 71 58
jweersing@gmail.com
www.beslotentuin.nl

organisatieOnze Lieve Vrouw vd Besloten Tuin
locatieParochiekerk, Warfhuisterweg 4 / kluiskapel, Baron van Asbeckweg 13
plaatsWarfhuizen (Groningen)
postcode99
bisdomGroningen-Leeuwarden
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl