Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
wanneerdonderdag 6 februari 2014    Evangelie van 2014-02-06
(Heilige Dorothea)
 titelDag van vasten en gebed - euthanasie kinderen
beschrijving

De biss­chop­pen van het aarts­bis­dom Mechelen-Brussel, aarts­biss­chop André-Jozef Léonard, Mgr. Jean-Luc Hudsyn, hulp­biss­chop voor Waals-Brabant, Mgr. Jean Kockerols, hulp­biss­chop voor Brus­sel en Mgr. Leon Lem­mens, hulp­biss­chop voor Vlaams-Brabant en Meche­len, roepen op tot “een dag van vas­ten en tot een gebedswake vóór de stem­ming over euthanasie”, dit in ver­band met de op han­den zijde behan­del­ing van het wetsvoors­tel ter uit­brei­d­ing van euthanasie naar min­der­jari­gen in Bel­gië.  

De oproep is gericht aan alle deke­naten, basilieken en heilig­dom­men in het aarts­bis­dom, om van don­derdag 6 feb­ru­ari, of indien dat niet schikt op een ander moment, “maar dan wel snel, want het is drin­gend”, een dag van vas­ten te maken, en ’s avonds een gebedswake te houden. “Dit om het geweten van de mensen wakker te maken en een ultiem maatschap­pelijk debat uit te lokken op het moment dat in ons land een wet­gev­ing dreigt tot stand te komen die de mogelijkheid van euthanasie uit­breidt naar min­der­jari­gen.”

Het zou de biss­chop­pen “als ook andere chris­te­nen, gelovi­gen van andere reli­gies, net als agnos­ten of atheïsten, ons – vol­gens de modaliteiten aangepast aan hun over­tuigin­gen – zich bij deze actie, die in de eerste plaats filosofisch van aard is, zouden aansluiten.”

info

www.rorate.com/vnieuws/index.php/74816

locatie
plaatsBelgiĆ« (België)
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl