Vandaag is vrijdag 12 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 31 mei t/m zondag 1 juni 2014    Evangelie van 2014-05-31
(Maria bezoekt haar nicht Elisabet)
begintijd15:00 uur
 titelNationaal Tiener- en Jongerenkorenfestival
beschrijving

Wanneer?
Het 25e Nationale Kampioenschap voor jongerenkoren vindt plaats in het weekend van 31 mei en 1 juni 2014

Thema: Muziek is leven

Voor wie?
De competitie staat open voor alle liturgische tiener en jongerenkoren van Nederland. Daarnaast is iedereen welkom die zich op een of andere wijze met jongerenliturgie bezighoudt. Ook is het mogelijk het gehele weekend met je koor, een groepje of als individu in Rijsbergen door te brengen, zonder deel te nemen aan de competitie. Deelnemers die zich opgegeven hebben voor de competitie worden geacht het gehele weekend aanwezig te zijn, dus vanaf zaterdagochtend tot zondagmiddag na de prijsuitreiking.

Competitie
Aan het Nationaal Kampioenschap kunnen ongeveer 30 koren deelnemen. De jongerenkoren strijden voor de titel Nationaal Kampioen Jongerenkoren. Zij zullen door een vakkundige jury worden beoordeeld op onder andere bruikbaarheid van de liederen in de liturgie en zangkwaliteit. Daarnaast bekijkt de jury met een kritisch oog de uitstraling en presentatie van het koor. Met de uitstraling kan je bijvoorbeeld laten zien dat je met plezier zingt. Presentatiemogelijkheden zijn bijvoorbeeld kledingkeuze, wisselende opstelling, beweging, videoclip, etc. Ook zingt elk koor een lied uit de bundel ‘verplicht werk jongerenkoren’ dat door de organisatie verstrekt wordt. De competitie zal verdeeld worden in een A- en B-catergorie.

Overnachting
Een aantal inwoners van Rijsbergen stelt een deel van hun boerderij of schuur beschikbaar voor de overnachting. Natuurlijk dient men wel zelf een slaapzak en luchtbed mee te nemen. De organisatie zorgt zondagochtend voor een ontbijt.

Kosten
In 2013 vroeg de organisatie een bijdrage van € 30 per koor plus € 27,50 per deelnemend persoon. Daarvoor ontvangt ieder een passe-partout dat toegang geeft tot alle activiteiten, inclusief de feestavond, overnachting, ontbijt en barbecue. Het inschrijfgeld à € 115 wordt verrekend met de definitieve rekening.

info

www.korenfestivalrijsbergen.nl/IndexTJ.htm

locatie
plaatsRijsbergen (Noord-Brabant)
postcode48
bisdomBreda
doelgroepJeugd en Jongeren Jeugd en Jongeren
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl