Vandaag is donderdag 8 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
Bartholomeus- en Barnabasparochie
(Samen ter Weghe)

Bartholomeus- en Barnabasparochie

H. Bartholomeusparochie
Wal 61
2871 BC Schoonhoven
(0182) 382 455
info@bartholomeusparochie.nl
www.bartholomeusparochie.nl

St. Barnabasparochie
Grote Haven 10
2851 BM Haastrecht
0182-501339
info@barnabasparochie.nl
www.barnabasparochie.nl

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdonderdag 13 februari 2014    Evangelie van 2014-02-13
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelLezing Islam, bedreiging of uitdaging?!
beschrijving

Op donderdag 13 februari is er in ‘de Overkant’ een avond waarin Joris van Voorst, directeur van Kerk in Nood Nederland, en Peter van Hoof, medewerker PR & Communicatie, ons zullen laten kennis maken met de islam en uit eigen ervaring antwoord geven op de vele vragen die op ons afkomen. Na deze lezing zal het u duidelijk zijn dat er een duidelijke uitdaging voor u ligt. De avond begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 22.00 uur.

De islam is een grote en diverse godsdienst in met name het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Nog nooit zijn we zo dicht en veelvuldig in contact geweest met de Islam als vandaag de dag. Via immigratie van mensen uit het Midden-Oosten en Afrika naar ons land, via nieuws in de krant en op de televisie krijgen we dagelijks informatie over moslims en islam. Maar wat weten we nu werkelijk van Moslims en hun geloof? Hoe kan de Kerk op een goede manier in contact en dialoog komen met hen? Wat is de uitdaging die zij en hun geloof aan ons geven?

info

www.bartholomeusparochie.nl

organisatieBartholomeus- en Barnabasparochie
locatieDe Overkant, Wal 34
plaatsSchoonhoven (Zuid-Holland)
postcode28
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl