Vandaag is woensdag 7 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerzaterdag 1 maart 2014    Evangelie van 2014-03-01
(Carnaval)
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelCobbenhagen-avond
beschrijving

Vanaf dit jaar zullen de sinds 2011 in ’s-Hertogenbosch gehouden ‘Avonden aan de Aa’ worden voortgezet in Tilburg, in studentenkerk Maranatha (Professor Cobbenhagenlaan 19, vlakbij station Tilburg Universiteit; ruimschoots parkeergelegenheid voor de deur), en nu ze niet meer ‘aan de Aa’ zijn, onder de nieuwe naam ‘CobbenhagenAvonden’, naar de stichter van de Tilburgse academie.

Zaterdag 1 maart 2014, 20.00 uur
Presentatie van de eerste Nederlandse uitgave van Paul Claudels ‘De Boodschap aan Maria’ door de kleinzoon van de auteur, François Claudel

In de evolutie van de literaire carrière van de grote Franse schrijver en dichter Paul Claudel (1868-1955) speelden Nederlandse bewonderaars, onder wie Pieter van der Meer de Walcheren en Anton van Duinkerken, een belangrijke rol.
Katholieke jongeren die in het interbellum moderne poëzie voorstonden, liepen weg met zijn drama’s. Vandaag is Claudel vrijwel een onbekende geworden en daarmee onbemind. Terwijl zijn Boodschap aan Maria, volgens Luigi Giussani, “de grootste poëzie van de twintigste eeuw” is, “één en al schoonheid”. De eerste Nederlandse uitgave van zijn belangrijkste werk geeft het Nederlandstalige publiek de kans weer, alsnog, kennis te maken met deze grote schrijver. Op 1 maart komt in Tilburg François Claudel het boek van zijn grootvader presenteren, tegen de achtergrond van Claudel en Nederland.

Zijn bijdrage zal worden ingeleid door Dr. Maaike Koffeman, docente Franse taal- en letterkunde aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

info

www.cobbenhagenavonden.nl

locatiestudentenkerk Maranatha, Professor Cobbenhagenlaan 19
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl