Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzaterdag 18 september 2004    Evangelie van 2004-09-18
 titelConcert op harp en orgel
beschrijvingOp zaterdagmiddag 18 september, aanvang 15.00 uur, geven de bekende musici Anke Anderson en Martin Mans een bijzonder concert in de fraaie Johanneskerk aan de Dreef. Tijdens dit concert presenteren zij de nieuwe cd ‘Met snarenspel en orgel’ die onlangs in de Johanneskerk werd opgenomen. Martin Mans bespeelt daarbij het nieuwe Van den Heuvelorgel.

Het concert is gratis toegankelijk en na afloop is de nieuwe cd verkrijgbaar.

Anke Anderson
Harpiste Anke Anderson is woonachtig in Den Haag en studeerde aldaar aan het conservatorium. Naast haar docentschap aan de muziekschool te Katwijk geeft ze veel soloconcerten en maakte ze diverse cd-opnamen. Met organist Martin Mans vormt ze een vast duo. Met hem maakte ze een CD-serie bestaande uit een klassieke cd, een cd met psalmen en enkele cd’s rondom het Kerkelijk Jaar.
Anke is bekend om haar muzikale inventiviteit. Tijdens het concert zal ze haar eigen grote harp bespelen. Tijdens de cd-opname bleek al, dat dit grote instrument in de fraaie akoestiek van de Johanneskerk volledig tot haar recht komt.

Martin Mans
Deze musicus is organist van de Breepleinkerk te Rotterdam en dirigent van vier grote mannenkoren.
Hij is vooral bekend om zijn unieke improvisatietalent. Als organist-improvisator concerteert hij over de hele wereld. Jaarlijks geeft hij zo’n 175 concerten. Voor de verkoop van grote aantallen CD’s ontving hij een gouden en een platina CD; uniek in de klassieke muziekwereld. Inmiddels maakte hij ook zijn eerste DVD’s. Tevens schrijft hij veel bladmuziek voor orgel.

Het concert
Tijdens het concert zullen de musici het complete programma van de nieuwe CD ‘Met snarenspel en orgel’ -opgenomen in de Johanneskerk- ten gehore brengen. Ze beginnen met enkele arrangementen van geestelijke liederen: ‘The holy city’, ‘Heer wees mijn Gids’ en ‘Abba Vader’. Daarna komen bekende klassiekers aan bod als ‘Jesu, meine Freude’ uit Cantate 147 van Bach, ‘De Zwaan’ van Saint-Saëns en twee Sarabande’s van Bach. Een bijzonder werk is ‘Angel of hope’ van Erik Berglund. Dit werk kreeg bekendheid door de uitvoering tijdens de uitvaartplechtigheid te Delft van Koningin Juliana.

Naast deze werken spelen beide musici nog enkele soli. Martin Mans zal improviseren over enkele geestelijke liederen en de middag zal besloten worden met samenzang van Psalm 150. Een psalm, waarin het over muziekinstrumenten gaat!

De cd
Onlangs werd het nieuwe Van den Heuvelorgel van de Johanneskerk in gebruik genomen. Omdat de prachtige, romantische klank het erg goed doet in de akoestiek van de kerk, is al snel besloten een CD-opname te maken. De keuze viel op de combinatie van orgel en harp. Een unieke combinatie, die niet vaak voorkomt.

De kerk
De Johanneskerk is gelegen aan de Dreef te Breda-Princenhage. Vanaf de A 16 bereikbaar via de afslag Etten-Leur / Roosendaal. Daarna Breda-West volgen. Eerste verkeerslichten links en dan na 5 verkeerslichten rechtsaf richting Princenhage.

info info@martinmans.nl
locatieJohanneskerk aan de Dreef
plaatsBreda-Princenhage (Noord-Brabant)
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl