Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerdonderdag 30 januari 2014    Evangelie van 2014-01-30
begintijd13:30 uur
 titelTheologencafé met Mgr. Van den Hende
beschrijving

Bisschop Van den Hende over de encycliek Lumen Fidei

‘Ik zal U uit mijn daden mijn geloof bewijzen’ (Jac. 2,18).

“Als je gelooft in Christus dan moet je ook de liefde van Christus daarmee verbinden. Een geloofsbelijdenis die uitmondt in daden van liefde”, aldus bisschop Van den Hende bij de start van het themajaar Daden van Liefde. “We hebben in ons bisdom Rotterdam gemeend dat we extra aandacht moeten geven aan het gegeven dat geloof en liefde bij elkaar horen. Daarom willen we daar de komende maanden aandacht voor hebben. We gaan door met het Jaar van Daden van Liefde”.

Een belangrijk startpunt daarbij blijft steeds weer een reflectie op ons geloof. In de encycliek Lumen Fidei -Licht van het Geloof, de eerste encycliek van paus Franciscus, staan het geloof en de opdracht van de gelovige christen in de moderne wereld centraal.

Bisschop Van den Hende zal in zijn lezing ingaan op Lumen Fidei en de weg schetsen die door het geloof wordt geopend. Daarmee krijgen de aanwezigen inzicht in de opbouw van de encycliek en wordt duidelijk dat geloofsgetuigenis en naastenliefde bij elkaar horen.

Programma
13.30 uur inloop/koffie/thee
14.00 uur lezing door bisschop Van den Hende
14.45 uur ‘zoempauze’’
15.00 uur plenair gesprek
15.30 uur ontmoeting/drankje
16.30 uur sluiting café

De locatie is 5 minuten lopen van station Den Haag Centraal) Vanuit het station linksaf de Herengracht op. Met de bocht linksaf meelopen en dan komt u op de Fluwelen Burgwal. Halverwege ligt de Boskant)

info

pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl
www.deboskant.nl

locatieR.k. spiritueel centrum De Boskant, Fluwelen Burgwal 45
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl