Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Bezinning
bezinning
Nederlandse Provincie Karmelieten
(Karmel)

Nederlandse Provincie Karmelieten

Website E-mail

Postbus 297
7606 AG Almelo

(0546) 53 64 20

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 29 maart 2014    Evangelie van 2014-03-29
begintijd10:30 uur
eindtijd16:00 uur
 titelBezinningsdag rond Titus Brandsma
beschrijving

Titus Brandsma: klein van gestalte, maar heel groot in liefde voor mensen.

De inspiratie voor die menslievendheid was zonder enige twijfel een intens doorleefde Godsrelatie. Titus geloofde diep dat hij door een oneindig barmhartige Vader was geschapen als een gewild en geliefd mens. Voor hem was het vanzelfsprekend dat dit voor íeder mens geldt. Die grondinspiratie wilde hij doorgeven aan andere mensen, in woord en daad. Dat deed hij als karmeliet, als professor en als gevangene. Tot in het concentratiekamp bleef hij een lichtend voorbeeld voor zijn medegevangenen van vergevingsgezindheid en vertrouwen op een God die niets anders dan het goede wil voor alle mensen.

 Op zaterdag 29 maart zal een bezinningsdag worden gewijd aan de grondinspiratie die de leidraad was in het leven van Titus Brandsma. Via teksten, muziek en beeld proberen wij met elkaar in gesprek te gaan om meer voeling te krijgen met dat, waar het volgens Titus Brandsma allemaal om gaat.

Begeleiding: Susan van Driel o.carm.

info

Karmel, Steenstraat 39, 5831 JA Boxmeer, 0485-562156

email: karmelkringboxmeer@karmel.nl ,

www.karmelboxmeer.nl.

organisatieNederlandse Provincie Karmelieten
locatieSteenstraat 39, 5831 JA
plaatsBoxmeer (Noord-Brabant)
bisdomDen Bosch
doelgroep

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl