Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerwoensdag 8 januari 2014    Evangelie van 2014-01-08
 titelLezing in kader van Dag van het Jodendom
beschrijving

In het kader van de zesde Dag van het Jodendom in de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland wordt op zondag 19 januari een bijeenkomst georganiseerd in Cadier en Keer en is er in de komende maanden een reeks lezingen in Meerssen. Eén en ander wordt georganiseerd door de Resonansgroep Jodendom en Katholieke Kerk in Limburg. De dag werd zes jaar geleden door de Nederlandse bisschoppen ingesteld om de kennis van en de dialoog met het levende Jodendom te bevorderen.

Bijeenkomst op 19 januari
De bijeenkomst op 19 januari vindt plaats in Huize Blankenberg in Cadier en Keer. Hier is het diocesaan missionair grootseminarie Redemptoris Mater van de katholieke gemeenschap van de Neocatechumenale Weg gevestigd. Rector, priesters en priesterstudenten heten geïnteresseerden vanaf 17 uur welkom. Zij presenteren onder meer een DVD waarop een concert van de symfonie Het lijden van de onschuldigen te zien is. Dit muziekstuk is een eerbetoon aan het joodse volk en werd gecomponeerd door de stichter van de Neocatechumenale Weg, Kiko Argüello. Afgelopen juni werd het stuk uitgevoerd in Auschwitz, de plaats van het lijden van het joodse volk bij uitstek. Na de dvd-vertoning in Cadier en Keer is er een maaltijd opgeluisterd door zang en muziek van de studenten.

Meer info en aanmelding:  m.rademaker@bisdom-roermond.nl

Lezingenreeks
Afgelopen jaar mei verscheen het proefschrift Vervolgd in Limburg van dr. H. van Rens in boekvorm. Komende maanden verzorgt hij rond dit thema vijf lezingen in het Joods Leerhuis, de synagoge van Meerssen. Deze lezingen vinden plaats op de woensdagen 8 en 22 januari, 12 en 26 februari en 5 maart. Telkens wordt een ander onderdeel belicht. Allereerst geeft de spreker een historische inleiding op de Holocaust, waarbij oorzaken en voorwaarden voor een genocide aan de orde komen. In de tweede lezing gaat het over de slachtoffers en hun buren, de toeschouwers. De derde lezing belicht de daders; in de vierde lezing komt de rol van de religie aan de orde en in de vijfde lezing gaat het specifiek over aard, omvang en deportatie van de joodse gemeenschap in Limburg. Deelname aan de lezingen kost € 6,- per lezing.

Aanmelding en info is mogelijk via  walle323@planet.nl

info

www.bisdom-roermond.nl
www.dagvanhetjodendom.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieHuize Blankenberg, Blankenberg 1
plaatsCadier en Keer (Limburg)
postcode62
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl