Vandaag is maandag 15 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
wanneerzondag 5 januari 2014    Evangelie van 2014-01-05
begintijd17:30 uur
 titelKoninklijk Bezoek in Den Bosch
beschrijving

De Hertogstad bereidt zich voor op Koninklijk bezoek. Traditioneel verwelkomt onze stad jaarlijks de Drie Wijzen uit het Oosten: Balthasar, Caspar en Melchior. Tijdens de Driekoningenintocht op zondag 5 januari  2014 worden de Koningen op hun kamelen omringd door een grote Oosterse hofhouding.  Dieuwertje Blok, televisiepresentatrice, actrice en bekend van het  Sinterklaasjournaal, treedt tijdens de intocht en de viering in de St-Jan aan als ceremoniemeester.

Driekoningenintocht  ’s-Hertogenbosch
De Driekoningenintocht kent een lange traditie in ’s-Hertogenbosch: al sinds 1937 volgen de Drie Wijzen uit het Oosten de Bijbelse ster op weg naar de stal in de Sint-Jan om het pasgeboren goddelijk kind hun geschenken aan te bieden. Een uniek en historisch evenement dat honderden kinderen en hun ouders uit ’s-Hertogenbosch en omgeving op de been brengt. De intocht start om 16:45 uur op de Markt en trekt via het Stadhuis, waar Burgemeester Rombouts de Koningen de weg wijst naar de kerststal, door naar de Sint-Jan. 

De stoet
Ook dit jaar bestaat de stoet uit onder meer ruiters, pages, hofdames, kamelen en schapen. Verkenners, de Koninklijke Harmonie en leden van het Schuttersgilde ‘De Oude Schuts’ begeleiden de optocht. Naast de meegedragen verlichte ster geven de vele lampionnen -  grotendeels door de kinderen zelf gemaakt -  een stralend effect aan de intocht.  Om 17:30 uur begint de Driekoningenviering in de Sint-Jan. Tijdens deze viering leest voorleeskampioen van ’s-Hertogenbosch (én Brabant) Elieke de Beer het Driekoningen verhaal. Naast bisschop Hurkmans en kapelaan Patrick Kuis staat deze muzikale, interactieve viering onder leiding van Dieuwertje Blok. Na de viering wordt het evenement met muziek en warme chocolademelk afgesloten op het Winterparadijs op de Bossche Parade.

Ter voorbereiding op de Driekoningenintocht kunnen de kinderen op 4 en 5 januari 2014 op het Bossch Winterparadijs zelf een lampion knutselen.

info

www.mariajohannes.nl

locatieSint-Janskathedraal, Torenstraat 16
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl