Vandaag is zondag 14 juli  

categorie categorie Liturgie
liturgie
Bisdom Roermond
(B Roermond)

Bisdom Roermond

Website E-mail

Postbus 980
6040 AZ  Roermond

Bisschopshuis
Paredisstraat 10
6041 JW Roermond

tel (0475) 386 888

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerdinsdag 24 december 2013    Evangelie van 2013-12-24
begintijd23:00 uur
 titelNachtmis met Mgr. Wiertz
beschrijving

Rond Kerstmis zijn er verschillende vieringen op diverse plekken in Limburg die bisschop Wiertz en hulpbisschop De Jong celebreren.

Dinsdag 24 december
Op Kerstavond is hulpbisschop Everard de Jong hoofdcelebrant in de gezinsmis in de parochiekerk van Merkelbeek. Om middernacht gaat hij traditiegetrouw voor in de kerstnachtmis in de boskapel te Nieuwenhagerheide (Landgraaf). Bisschop Frans Wiertz viert zoals elk jaar Kerstavond in de kathedraal te Roermond. De kerstnachtmis alhier begint om 23.00 uur. Het Koninklijk Roermonds Mannenkoor verleent daaraan vocale medewerking.

Woensdag 25 december
Op Eerste Kerstdag is bisschop Frans Wiertz traditiegetrouw hoofdcelebrant tijdens de H. Mis om 11.00 uur in de Sint-Servaasbasiliek te Maastricht. Hulpbisschop Everard de Jong viert de eucharistie om 9.30 uur in de parochiekerk van Mariaveld (Susteren) en om 11.00 uur in de parochiekerk van Nieuwstadt. In de kerk van Mariaveld ishij ook op Tweede Kerstdag (donderdag 26 december) om 9.30 uur.

Octaaf van Kerstmis
Ook na Kerstmis zijn er verschillende pontificale eucharistievieringen door bisschop en hulpbisschop op een aantal plekken in Limburg. Zo viert hulpbisschop Everard op zondag 29 december om 11.00 uur de H. Mis in de parochiekerk te Ohé en Laak, neemt bisschop Frans Wiertz op dinsdag 31 december om 18.30 uur deel aan de oecumenische dankdienst bij gelegenheid van de jaarwisseling in de Minderbroederskerk te Roermond en vieren beide bisschoppen de H. Mis op Nieuwjaarsdag (1 januari) om 11.30 uur in de kathedraal te Roermond.

info

www.bisdom-roermond.nl

organisatieBisdom Roermond
locatieSint-Christoffelkathedraal, Grote Kerkstraat 29
plaatsRoermond (Limburg)
postcode60
bisdomRoermond
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl