Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Cursus
cursus
Franciscaanse Beweging

Franciscaanse Beweging

Website E-mail

vd Does de Willeboissingel 11
5211 CA  ’s-Hertogenbosch

(073) 613 13 40

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneervanaf zaterdag 8 februari 2014    Evangelie van 2014-02-08
begintijd12:30 uur
eindtijd17:00 uur
 titelStudiemiddag - Betrokkenheid: nabij worden
beschrijving

De Franciscaanse Beweging organiseert op zaterdag 8 februari 2014 (12.30-17.00 uur) naar aanleiding van het jaarthema ‘betrokkenheid’ de studie- en bezinningsmiddag ‘Betrokkenheid: nabij worden’. Locatie is het Franciscushuis aan de Van der Does de Willeboissingel 11, 5211 CA Den Bosch. Tijdens de middag worden enkele inleidingen gegeven, gevolgd door workshops.

  • Ontvangst met koffie en thee: vanaf 12.30 uur  
  • Kosten (ter plekke te voldoen): € 20,- (voor leden € 15,-)
  • Aanmelding via e-mail: info@franciscaansebeweging.nl of per telefoon: 073-6131340

Velen zijn al of niet vanuit hun spirituele bewogenheid betrokken bij allerlei maatschappelijke projecten. Zij trekken zich het lot aan van mens, natuur en de gehele schepping en tonen daarbij een enorme inzet en inspanning. Zij doen dit vanuit een geraakt zijn, een bewogen zijn. Betrokkenheid komt niet zomaar aanwaaien. Vaak is het nodig om zelf te ervaren wat het is om in een soortgelijke situatie te verkeren.

Over Franciscus is geschreven dat hij compassie voelde met de meest kwetsbaren in de samenleving in zijn tijd: “Wie hij de helpende hand kon bieden, toonde hij zijn liefde.”(2 Cel 83)

André Jansen ofm (minderbroeder) en straatpastor Joris Obdam zullen een inleiding houden, over respectievelijk de bron van Franciscus’ zorgzaamheid en de betrokkenheid op de kwetsbare mens. Joris Obdam zal ook een workshop verzorgen, over betrokkenheid en het evangelie van alledag.  Francine Demarsin geeft een workshop over spiegelen en verbondenheid; Hubert Bisschops ofs zal kijken naar oude franciscaanse bronnen en de verbondenheid tussen Franciscus en Clara.

Franciscaanse Beweging
De Franciscaanse Beweging (FB) staat voor ontmoeting, verbondenheid, verdieping en bezinning. In Nederland telt de Franciscaanse Beweging twaalfhonderd leden, mensen die zich laten inspireren door het evangelisch levensmodel van Franciscus en Clara van Assisi. Zij streven een eenvoudige levenswijze na, dicht bij andere mensen en andere schepselen, met respect voor de ander en respect voor natuur en milieu. Kernwaarden van de FB zijn: eenvoudig, betrokken, kwetsbaar en vredelievend.

info

(073) 613 13 40
info@franciscaansebeweging.nl
www.franciscaansebeweging.nl

organisatieFranciscaanse Beweging
locatieFranciscushuis, Van der Does de Willeboissingel 11
plaatsDen Bosch (Noord-Brabant)
postcode52
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl