Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Lezing
lezing
wanneerwoensdag 8 januari 2014    Evangelie van 2014-01-08
begintijd20:00 uur
eindtijd22:00 uur
 titelHoe ziet een sociale samenleving er uit?
beschrijving

Het katholiek sociaal denken heeft aan het eind van de 19de eeuw, begin 20ste eeuw vorm gekregen, maar is ook nu actueel. In de huidige crisis zijn we als samenleving tegen de grenzen en uitwassen van de bestaande economische praktijk opgelopen. De Sociale Leer van de katholieke kerk kan een ondersteunende rol spelen bij het beantwoorden van de vraag: Hoe zou een werkelijk sociale maatschappij er uit moeten zien?

Rondom deze vraag organiseren de parochies Sint Willibrordus en HH Vier Evangelisten een serie avonden van 20.00 uur tot 22.00 uur in het parochiecentrum van Oud Zevenaar (Kerkweg 11). Er komen onderwerpen aan bod als de onderlinge verhoudingen in de samenleving, de balans van rechten en plichten van het individu en wat ‘goed samenleven’ inhoudt. Deze serie van vijf avonden start op woensdag 8 januari 2014 en vervolgt op 22 januari, 5 februari, 19 februari en 5 maart. De bijeenkomsten vormen één geheel, waarin informatie, uitwisseling van gedachten en praktijkvoorbeelden deel uit maken van de gesprekken.

Op woensdag 5 februari is Dr. John Veldman te gast. De heer Veldman is voormalig directeur van de Nederlandse Missieraad en momenteel directeur van het sociaal participatieproject De Helling in Arnhem. Hij spreekt over de ontwikkelingen in het officiële kerkelijke denken met betrekking tot de sociale werkelijkheid. Uitgangspunt is ‘Caritas in Veritate’ van paus Benedictus XVI.
Op 19 februari zal Drs. Hein Pieper spreken over het katholieke denken als handvat, zoals hij dat in de praktijk ervaart. De heer Pieper is CDA politicus en dijkgraaf.

info

(0316) 52 34 68
secretariaat@sint-willibrordusparochie.nl
www.sint-willibrordusparochie.nl

locatieParochiecentrum van Oud Zevenaar, Kerkweg 11
plaatsZevenaar (Gelderland)
postcode69
bisdomUtrecht
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl