Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Conferentie
conferentie
wanneermaandag 25 november 2013    Evangelie van 2013-11-25
begintijd12:30 uur
eindtijd17:30 uur
 titelIs spreken goud en zwijgen zilver?
beschrijving

Op 25 november 2013 wordt een conferentie gehouden door het Ignatiushuis.

Seksueel misbruik is geen thema waar gemakkelijk over gepraat wordt. “Zwijgen is goud”, zegt het spreekwoord. Door grote zedenzaken en -schandalen is er in de media veel aan de orde geweest.

“Is spreken goud en zwijgen zilver?”
Je wordt onverwacht gebeld door de redactie van een radio/tv-programma om commentaar te leveren op de terugkeer van een veroordeelde zedendelinquent, een parochiaan. Of bij een naaste collega is kinderporno gevonden. Wat heb jij als pastor of wat heeft de kerk hierover te zeggen? Ga je meewerken aan een programma of duik je weg? Of, je wilt het zwijgen rond ( je eigen) seksueel misbruik doorbreken en je thema graag zelf in de pers brengen. Hoe pak je dat aan? Loop je niet het risico gebruikt te worden voor de scoringsdrift van media? Welke gevolgen heeft een optreden in de media? Hoe vallen die te sturen? Wat betekent optreden in de media voor slachtoffers, wat voor andere betrokkenen? Hoe werken media eigenlijk? Hoe kan je er gebruik van maken voor je eigen doel?

Een conferentie waarin we de nuance en verdieping zoeken met behulp van (ervarings-) deskundigen.

info

(023) 53 28 222
info@vpsg.nl
www.vpsg.nl

locatieDoopsgezinde kerk, Frankestraat 24
plaatsHaarlem (Noord-Holland)
postcode20
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl