Vandaag is maandag 12 augustus  

categorie categorie Liturgie
liturgie
wanneervanaf zaterdag 30 november 2013    Evangelie van 2013-11-30
begintijd17:15 uur
 titelVespers in de stad
beschrijving

Op zaterdagavond 30 november 2013 begint de advent: het begin van een nieuw kerkelijk jaar.

In de geest van bovenstaande uitspraak van Jesaja, de adventsprofeet bij uitstek, kan Tilburg in de aanloop naar Kerstmis met iets nieuws kennismaken: het samen bidden van het avondgebed, ook wel de ‘vesper’ genoemd.

In onze tijd van religieuze krimp durven we het aan om in de kerk van de Heuvel iets nieuws te beginnen. Op zaterdagnamiddag om 17.15 uur bidden of zingen we voortaan elke week het officiële kerkelijk avondgebed, als inleiding op de zondag.

Hiertoe zijn vier zang/gebedsgroepen gevormd die de vesper in het gregoriaans resp. in het Nederlands kunnen zingen, of bidden. Religieuzen uit de stad en mensen die met hen geassocieerd zijn hebben hun steun toegezegd. Deze vrouwen en mannen uit het klooster zijn het gewend om ‘thuis’ samen te bidden. Zij willen ons helpen.

Wij gaan iets nieuws beginnen; het is al begonnen, merk je het niet….       

Hiermee wordt uitvoering gegeven aan het besluit dat het Tweede Vaticaans Concilie vijftig jaar geleden heeft genomen om het getijdengebed ook in parochies te bidden. Mensen uit de stad en regio Tilburg krijgen nu de kans om hier kennis mee te maken. Het is een aanvulling en verrijking van het aanbod van kerkelijke vieringen.

Wie mee wil bidden of zingen is van harte welkom. De viering begint na de winkelsluiting om 17.15 uur.

Wie zich aan een zang- of gebedsgroep wil binden kan zich schriftelijk aanmelden bij de pastorie van de Heuvel; of e-mail op: karelloodts@home.nl . (bij wie tevens informatie te verkrijgen is)

info

karelloodts@home.nl

locatieKerk van de Heuvel, Heuvelring 122
plaatsTilburg (Noord-Brabant)
postcode50
bisdomDen Bosch
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl