Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Muziek
muziek
wanneerzondag 12 september 2004    Evangelie van 2004-09-12
 titelOrganistenjubileum Jos Pijpers
beschrijvingOp zondag 12 september 2004 is het ruim 40 jaar geleden dat Jos Pijpers werd benoemd tot organist van de parochiekerk H. Pius X aan de Van Nesstraat te Alphen aan den Rijn. Hij hoopt op deze dag dit jubileum in deze kerk te gedenken tijdens de viering van 9.30 uur.

Ter gelegenheid van zijn jubileum wordt om half vier een orgelconcert gegeven door Jan Raas, gerenommeerd organist en kerkmusicus, hoofdleraar orgel en kerkmuziek aan het Utrechts conservatorium (en driemaal prijswinnaar van het Internationaal Haarlems Orgelconcours).

Na het concert wordt een receptie gegeven in de parochiezaal van de Pius X.

Jos was reeds op zijn achtste lid van het jongenskoor van de Sint-Bonifaciuskerk. In 1959/1960 speelde hij voor het eerst orgel in de toenmalige “Zwaantjes”-kerk te Hazerswoude-Rijndijk en vanaf 1962 trad hij op als hulporganist in de noodkerk van de H. Pius X parochie te Alphen aan den Rijn. Vanaf mei 1965 zette hij zijn loopbaan voort in de nieuwe H. Pius X-kerk.

Vanaf 1958 studeerde hij orgel en muziektheorie bij Wouter de Jong, organist van de Oudshoornse Kerk te Alphen aan den Rijn. Daarna bij Herman van Vliet te Bodegraven en na zijn militaire dienst bij Jan Schmitz te Den Haag. Daarnaast nam hij in de jaren 1969/1972 deel aan de 3-jarige cursus, georganiseerd door de N.S.G.V. voor niet-beroeps kerkmusici, aan de kerkmuziekschool te Utrecht. Naast kerkmuzikale activiteiten houdt hij zich bezig met de liturgie als lid van de liturgische commissie met als uitvloeisel daarvan het voorbereiden van de kerkelijke vieringen en het coachen van koorleden die tevens als cantor optreden.

Op diocesaan niveau is hij bijna 25 jaar actief als secretaris van de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom Rotterdam.

infowww.piusxalphenaandenrijn.nl
Jeroen Pijpers (0172) 653158
locatieH. Pius X kerk, Van Nesstraat
plaatsAlphen aan den Rijn (Zuid-Holland)
postcode24
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl