Vandaag is zondag 11 augustus  

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
RKK Katholiek Nederland
(RKK)

RKK Katholiek Nederland

Website E-mail

De zendtijd van de Nederlandse Bisschoppenconferentie wordt verzorgd door RKK.

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 25 januari 2014    Evangelie van 2014-01-25
 titelRKK Parochiedag geloofsverhalen voor iedereen
beschrijving

Op zaterdag 25 januari 2014 organiseert RKK voor de negende keer de landelijke parochiedag in het AKN-gebouw in Hilversum. Thema van deze bijeenkomst is ‘Geloofsverhalen voor iedereen’. Deze tijd vraagt om persoonlijke verhalen die op de menselijke maat zijn toegesneden.

Hoe kan de lokale kerk daar op inspelen? Wat kan de lokale kerk doen om de individuele zoeker in het hart te raken met persoonlijke verhalen en zo bij te dragen aan de versterking van de gemeenschap van gelovigen? Waar liggen de kansen voor de nieuwe fusieparochies om dit verlangen naar persoonlijke zingeving te vervullen?

Het zijn de vragen waar iedere lokale kerk mee worstelt. Het zijn de uitdagingen waar ieder parochiebestuur voor staat. Het zijn thema’s die op iedere redactievergadering van het parochieblad terugkomen. Het zijn de dilemma’s waar elke catechesegroep mee worstelt. Aan de ene kant de zoekende mens, aan de andere kant het aanbod vanuit de kerk. Aan de ene kant de spiritualiteit van deze tijd, aan de andere kant de rijkdom van eeuwen traditie. Aan de ene kant de vragen van jonge ouders en nieuwkomers, aan de andere kant de worsteling van catechesegroepen die de brug moeten slaan naar moderne gezinnen.

De negende landelijke parochiedag gaat over de vragen en uitdagingen van de kerk van deze tijd. De parochiedag wil aansluiten bij de nieuwe paus Franciscus die alle kerken en vrijwilligers oproept om de deuren te openen en de zoekende mens van deze tijd op te zoeken en doet dit met concrete voorbeelden, inspirerende sprekers, duidelijke video’s en uitdagende workshops.

Deze dag is voor iedereen bedoeld die de brug naar de moderne tijd wil slaan: voor parochiebesturen, voor redacties van parochiebladen, voor catechesegroepen. Zij allen willen de brug slaan tussen de buurt/wijk en de kerk en willen mensen bereiken die niet meer in de kerk komen. Geloofsverhalen helpen daarbij. Hoe vertel je die? Hoe schrijf je die? Hoe kom je daaraan? En hoe vind je een taal die kerkganger en zoeker raakt?

Net als voorgaande jaren zal op de RKK Parochiedag 2014 de Parochie van het Jaar bekend worden gemaakt. Dit jaar zoeken we naar parochies die op een nieuwe en verrassende manier geloofsverhalen vertellen en daardoor een brug weten te slaan tussen de lokale kerk en de mensen in de buurt/wijk. Parochies die zich willen aanmelden voor deze verkiezing kunnen terecht bij  parochiedag2014@omroeprkk.nl

Aanmelden kan tot 1 januari 2014 via bovenstaand mailadres. Maximaal acht personen per parochie.

info

parochiedag2014@omroeprkk.nl
parochiedag.rkk.nl

organisatieRKK Katholiek Nederland
locatieAKN-gebouw, s-Gravelandseweg 80
plaatsHilversum (Noord-Holland)
postcode12
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl