Vandaag is zaterdag 13 juli  

categorie categorie Festiviteit
festiviteit
Bisdom Rotterdam
(B Rotterdam)

Bisdom Rotterdam

Website E-mail

Bisdombureau
Koningin Emmaplein 3
3016 AA Rotterdam

tel (010) 281 51 71

Alle evenementen
van deze organisatie


wanneerzaterdag 16 november 2013    Evangelie van 2013-11-16
begintijd10:30 uur
eindtijd13:00 uur
 titelMgr. Van den Hende reikt Diaconieprijs uit
beschrijving

Op zaterdag 16 november reikt Mgr. J. van den Hende de Diaconieprijs ‘Brood en rozen’ uit tijdens een bijeenkomst in de Marthakerk, Hoefkade 623 in Den Haag. Met de prijs wil het bisdom Rotterdam de sociale inzet van parochies en andere kerkelijke instellingen voor het voetlicht brengen. Deze diaconale inzet voor mensen in nood is immers wezenlijk voor kerkzijn.

De uitreiking van de diaconieprijs maakt deel uit van de reeks activiteiten in het kader van het Jaar van het Geloof. Vincent de Haas, diaken van het bisdom Breda, houdt daarom een inleiding over diaconale spiritualiteit. En de wisseltrofee gaat naar de winnaar van de categorie ‘diaconale spiritualiteit’. Ook reikt de bisschop prijzen uit voor de categorieën ‘diaconie dichtbij’ en ‘missie, ontwikkeling en vrede (diaconie ver weg)’. Alle drie prijswinnaars ontvangen een geldbedrag van 1000 euro.

Parochies en kerkelijke instellingen konden dit voorjaar diaconale initiatieven aanmelden. In totaal mocht het bisdom 17 inzendingen ontvangen, redelijk verdeeld over alle categorieën en afkomstig uit alle kringen van het bisdom. Ze zijn ook heel verschillend van karakter: zowel eenmalige activiteiten als langjarige projecten zijn ingediend. Alle aanmeldingen worden opgenomen in een boekje. Dat krijgen de aanwezigen op 16 november uitgereikt. Het wordt later ook gestuurd naar alle parochies en caritasinstellingen. Iedereen is welkom bij de prijsuitreiking, die begint om 10.30 uur en eindigt rond 13.00 uur.

Wel graag even aanmelden voor 10 november.

info

pastoraledienstverlening@bisdomrotterdam.nl
www.bisdomrotterdam.nl

organisatieBisdom Rotterdam
locatieMarthakerk, Hoefkade 623
plaatsDen Haag (Zuid-Holland)
postcode25
bisdomRotterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl