Vandaag is zondag 15 september
Onze Lieve Vrouw van Smarten
 

categorie categorie Ontmoeting
ontmoeting
wanneerzondag 10 november 2013    Evangelie van 2013-11-10
begintijd11:45 uur
 titelPCI over het Jeannette NoĆ«lhuis
beschrijving

Om het werk van de Caritas voor u zichtbaar te maken, organiseert de PCI eenmaal per jaar een bijeenkomst. Dit jaar kunt u kennismaken met het werk van het Jeannette Noëlhuis, ontstaan uit de Amerikaanse Katholieke Werkersbeweging in een periode van de grote depressie.

De initiatiefnemer voor de beweging was een vrouw. Haar kracht en inspiratie putte zij uit het evangelie. Deze Katholieke Werkersbeweging heeft op diverse plaatsen in de wereld leefgemeenschappen opgericht, o.a. in de Amsterdamse Bijlmer. 

U bent op zondag 10 november vanaf 11.45 uur van harte welkom in de koffiezaal van de Lucaskerk, Osdorperban 132 te Amsterdam-Osdorp.

Op 10 november zal de heer Frits ter Kuile u na de kerkdienst, onder het genot van een kop koffie of thee, u graag vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het Jeannette Noëlhuis, de doelgroep waarvoor dit huis is opgericht, samenstelling en samenleving van de kerngroep met de doelgroep.

Wij willen de heer Frits ter Kuile niet het gras voor de voeten wegmaaien door u nu alle informatie te geven. Een tipje van de sluier, om uw nieuwsgierigheid te prikkelen zodat u massaal aanwezig wilt zijn, willen wij wel oplichten.

De gemeenschap is ontstaan uit de Amerikaanse Katholieke Werkersbeweging in een periode van de grote depressie. De initiatiefnemer voor de beweging was een vrouw. Haar kracht en inspiratie putte zij uit het evangelie. Deze Katholieke Werkersbeweging heeft op diverse plaatsen in de wereld leefgemeenschappen opgericht.

In 1988 werd het Jeannette Noëlhuis in de Bijlmer geopend. Geïnspireerd door de tekst opgetekend in Matheus 25 waarin Jezus zegt :”Al wat jullie gedaan hebben voor een van de onaanzienlijksten van mijn broeders en zusters, hebben jullie voor mij gedaan”, probeert deze leefgemeenschap handen en voeten te geven aan het evangelie.

Voor hun werkzaamheden ontvangen de kernleden geen geld doch slechts kost en inwoning. De geloofsachtergrond van de samenwerkende kernleden zal u verbazen. De wijze waarop alles, zonder subsidie, financieel draaiende wordt gehouden is een wonder waaraan u mag bijdragen. Is het ons gelukt u nieuwsgierig te maken?

Op 10 november bent u van harte welkom op deze diaconale bijeenkomst. Zoals gebruikelijk in onze parochie, zal op deze zondag een deurcollecte worden gehouden. De opbrengst van deze collecte zal worden meegegeven aan de gastspreker ten behoeve van het Jeannette Noëlhuis.

info

www.pancratiussloten.nl

locatieLucaskerk, Osdorperban 132
plaatsAmsterdam (Noord-Holland)
postcode10
bisdomHaarlem-Amsterdam
doelgroep
Google map

Ontbreken de evenementen van uw organisatie? Neem contact op met info@rkactiviteiten.nl om te informeren naar de mogelijkheden!

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden aankondigingen van evenementen voor publicatie te weigeren zonder opgaaf van redenen. Aan de publicatie van deze kalender kunnen geen rechten worden ontleend. Aan de uitvoering wordt de grootst mogelijke zorg besteed maar niets menselijks is ons vreemd. © 2024 rkactiviteiten.nl
Niets van deze uitgave mag opnieuw worden uitgegeven in welke vorm dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever
Ontwerp, implementatie & uitgever: iMoose.nl